изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:29 EEST
ДОБРИЧ ПОЛУЧАВА 1,5 МЛН. ЛЕВА ОТ ФОНД „КОЗЛОДУЙ”    
НовиниСпоразумение за безвъзмездна помощ за община Добрич на стойност 1,5 млн. лева от международния фонд „Козлодуй” бе подписано в София. Това е станало на церемония, в която са участвали министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и директорът на дирекция „Ядрена безопасност" в Европейската банка за възстановяване и развитие Винс Новак.

 Те са подписали споразумения за безвъзмездна помощ от Международния фонд „Козлодуй. С тези споразумения се дава зелена светлина на проекти за енергийна ефективност в 243 обществени сгради на територията на цялата страна, както и за подмяна на уличното осветление.

Община Добрич ще получи 1,5 милион лева за три проекта. Те предвиждат енергоефективно обновяване на две общински сгради и реконструкция на част от мрежата за улично осветление на града. Първите два проекта са за извършване на енергоефективни дейности в ОУ "Панайот Волов" и "ДКЦ II". Общата стойност на двата проекта е 800 000 лева. За двете сгради са изготвени енергийни одити и архитектурни заснемания, които са част от проектната документация.

Вторият проект е за внедряване на енергийно ефективно улично осветление. Общинският проект е на стойност 720 000 лева и включва ремонт на уличното осветление в част от кварталите "Дружба 1, 2, 3, 4", "Добротица", "Христо Ботев" и ЖК "Русия 2" ("Червената пръст"). Предвидени са енергоефективни ремонти в събирателни улици в централна градска част и в други райони на Добрич. Основно ще бъдат подменени съществуващите осветителни тела с по-ниско енергийни светодиодни осветители (LED технология), както и част от стълбовната мрежа. Предстои Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да обяви тръжните процедури за избор на изпълнители. След приключване на процедурите ще започнат енергоефективните дейности.  

НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПОЛУЧАВА 1,5 МЛН. ЛЕВА ОТ ФОНД „КОЗЛОДУЙ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди