изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:48 EEST
Швейцария - ”Новият Китай”    
По света Мерките на властите в Швейцария за стабилизиране курса на франка доведоха до там, че централната банка на страната от началото на годината е увеличила международните резерви с над 40%, пише вестник “РБК Дейли”, цитиран от агенция "Фокус".



Анализаторите се шегуват, че това е „новият Китай”, сериозно влияещ на валутните пазари, и се опасяват от прекомерен ръст на дела на еврото в швейцарския резерв, което може да се окаже проблем при по-нататъшно ескалиране на дълговата криза.

Националната банка на Швейцария върза курса на франка към еврото при ниво от 1.2 франка през миналия септември, след като курсът на двете валути на практика се изравни, и обеща „неограничена” защита на франка. Във вторник, когато банката оповести отчета си за второто тримесечие, станаха ясни размерите на тази защита.

Международните резерви на централната банка от началото на годината са достигнали 365 млрд. франка или 375 млрд. долара, което изведе страната по този показател от девето на шесто място в света. http://banks.dir.bg
 


Сходни връзки

Швейцария - ”Новият Китай” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди