изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:56 EEST
СЪДЯТ 23-ГОДИШЕН РЕЦИДИВИСТ ЗА КРАЖБИ ЗАРАДИ ХАЗАРТ    
Ред и сигурност

Наказателно дело срещу 23-годишния Д. С. Д. още се гледа на 8 август от Районния съд в Балчик, съобщиха оттам. Младежът е обвинен от Районната прокуратура за това, че на 7 октомври миналата година и на 15 февруари тази година в условията на опасен рецидив със съучастници е извършил кражба на 800 лв. и на метални изделия на стойност 22,50 лв.



Според обвинителния акт, подсъдимият бил добър познат с един от собствениците на откраднатото. През октомври миналата година гостувал в апартамента му в Балчик. Тогава видял къде домакинът държи пари. На 7 октомври, в момент, в който младежът знаел, че собственикът отсъства от дома си, се покатерил по скеле на фасадата на блока до нивото на апартамента. През счупено стъкло отворил прозорец, през който влязъл в жилището. Взел 400 лв. и излязъл по същия начин. Проиграл парите в зала за хазартни игри. След това се върнал в апартамента и откраднал още 400 лв. Отново заложил парите в залата за хазартни игри. По това време пострадалият му се обадил по телефона и попитал защо е откраднал парите, но Д.С.Д. отрекъл. Обяснил, че парите са му изпратени от близки извън страната.

На 15 февруари 23-годишният се срещнал с приятелката си и с още двама. Наговорили се да откраднат железа от разрушен строителен обект по крайбрежната алея в Балчик. По пътя натам един от придружаващите го споделил, че е видял метални релси в бившето лятно кино в града. Четиримата отишли да проверят и видели метална релса, забита в почвата. Издърпали я и я изнесли в непосредствена близост до обекта. След това подсъдимият и един от компанията посетили бивша дискотека до киното и откраднали метални изделия. Когато се върнали при останалите пристигнали полицейски служители и ги задържали. Вещите, предмет на престъплението, са възстановени на собственика.

Д.С.Д. има начално образование, не е семеен, безработен е, многократно е осъждан.  НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЯТ 23-ГОДИШЕН РЕЦИДИВИСТ ЗА КРАЖБИ ЗАРАДИ ХАЗАРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди