изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:03 EEST
ГОВОРИШ СЕКУНДИ - ПЛАЩАШ МИНУТИ    
Икономика

Телекомите вече отчитат разговорите на минута



Напоследък М-Тел и GLOBUL актуализират повечето си тарифни планове за мобилни гласови услуги и прави впечатление, че добавят огромен брой минути към всеки пакет.
В същото време обаче се променят и някои условия по тарифите, които е добре потребителите да знаят, за да могат да планират по-добре разговорите си и оптимизират изразходването на въпросните минути. Става дума за начина на отчитане, който от 60/1 вече е 60/60, а това означава, че всяка започната минута се отчита и таксува като цяла.

Досега повечето тарифни планове бяха с отчитане 60/1, при което разговорът ви се таксува на първата минута и след това на секунда. Т.е. ако досега говорехте 35 секунди - плащахте за 60 секунди, а ако говорехте 65 сек. - плащахте за 65 сек.
С новите условия* М-Тел и GLOBUL въвеждат отчитането 60/60, което означава тарифиране на всеки 60-секунден интервал. Ако говорите 35 секунди - плащате за 60, а ако говорите 65 - плащате 120 секунди.

Новото отчитане 60/60 важи за тарифните планове на М-Тел: Active, Select, Comfort и Комбина. При GLOBUL 60/60 се въвежда от 1 август за програми: Universe, Max, Smart, Smart Plus, Smart Way и Smart Group. Изключение са тарифите с включени МВ за мобилен интернет и при двата оператора.

Така VIVACOM остава единственият оператор, който продължава да таксува по схемата 60/1. Засега. Много вероятно е в близките месеци телекомът да актуализира тарифните си планове с повече включени минути и това да наложи и той да въведе отчитане на всяка минута.

*Забележка
: Новите условия важат за обновените тарифни планове. Ако не преподпишете договора си по тях или не сключите нов такъв, оставате на досегашния си план и начин на таксуване.
 


Сходни връзки

ГОВОРИШ СЕКУНДИ - ПЛАЩАШ МИНУТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди