изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:58 EEST
БЛИЗКИТЕ НА ЗАГИНАЛИЯ МОТОРИСТ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ТЪРСЯТ ПРАВДАТА    
Общество"Искаме всички да знаят, че ние - семейството на Кънчо Канев, и неговите приятели няма да се откажем да търсим правдата. Имаме съмнения, че истината няма да излезе наяве, че случаят ще бъде потулен и виновникът няма да бъде наказан". Това каза за в. "Нова добруджанска трибуна" Гина Георгиева от Добрич. Нейният син Кънчо Иванов Канев, на 38 години, загина при катастрофа с мотора си в неделя, 29 юли, в Търговищко.

 По данни на Областната дирекция на МВР, цитирана от topnovini.bg, около 13.20 ч. след ляв завой търговищки “Мерцедес Е 270” предприел изпреварване на хиляда кубиков мотор “Хонда” с добричка регистрация. При разминаването между двете возила 38-годишният рокер загубил контрол над мотора, той излязъл в дясно от пътя и се преобърнал в нива. В следствие на удара добричлията починал на място. 23-годишният правоспособен шофьор на колата Д. Е. от Омуртаг е бил тестван с дрегер, който обаче не открил алкохол в пробата му.

Никой официално не ни съобщи, че Кънчо е загинал, научихме за случилото се от негов приятел, сподели почернената жена. Потресени сме от действията на полицията в Омуртаг, допълни тя. Гина Георгиева разказа, че Констативният протокол за ПТП е издаден не с дата 29 юли, а на следващия дзен - 30 юли. В голяма част от Констативния протокол липсвала информацията за ПТП-то. "До момента, ние, неговото семейство не знаем дали е задържан шофьора на автомобила, къде е въпросният "Мерцедес", нямаме информация, дали автомобилът е иззет съгласно нормативната уредба за експертиза. В протокола фигурират", сподели майката.

"Синът ми се е връщал с още четирима рокери от събор в Стара Загора - разказа жената. - Той е водел колоната, другите мотористи са се движели след него. Там, на място те са дали показания, свалени са им данните. Когато е станала катастрофата те веднага се обадили на тел. 112. По-късно дали показания като свидетели, които обаче никъде не са отбелязани в констативния протокол. На 1 август, ден след погребението на сина ми, те, по своя инициатива счетоха за необходимо да повторят всичко, което не е „констатирано” на място /съгласно Констативния протокол/".

"Разбрахме от коментари в интернет, че "Мерцедес"-ът е фирмена кола на известен бизнесмен от Омуртаг - Хасан Хасанов с прякор Саксъна" - сподели Гина Георгиева. - Колата е притиснала моториста в крайно дясно положение на лентата, изпреварвайки, отсичайки пътя му. Според информации, този омуртагски тартор живее безнаказано. Дали спи спокойно, предизвиквайки смъртта на човек?" НДТ

 

 

 


Сходни връзки

БЛИЗКИТЕ НА ЗАГИНАЛИЯ МОТОРИСТ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ТЪРСЯТ ПРАВДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди