изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-04-09 @ 01:24 EEST
КРИЗА Е, А И ИДВАТ ИЗБОРИ: Министерство дава 100 000 лв. за страници в социалните мрежи    
НовиниМинистерство на земеделието и храните е дало 100 000 лв. без ДДС за създаване на страници във Facebook и Twitter на Програмата за развитие на селските райони, както и за популяризирането й във форумите.

През 2011 г. министърът на земеделието и храните одобрява Списък на дейностите по линия на техническа помощ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., по който ползвател ще бъде Министерство на земеделието и храните през 2011, пише Отворен парламент - граждански гласове (openparliament.net).
Министерството оценява високо въздействието на Facebook и Twitter, които са „сред най-глобално развиващите се мрежи, както в България, така и в цял свят”.

Обявява се поръчка, чиято цел е разработването на интернет акаунти на Програмата във Facebook и Twitter, „за популяризирането й сред широката общественост и в частност сред по-младото поколение”.
Изпълнението на тази обществената поръчка ще включва „разработването и поддържането на подобен тип страница ...за бърз и пряк достъп до информационни материали на Програмата. Този тип общуване дава и възможност за коментари, както и за обратна връзка с потребителите”.
Предвидената стойност за дейността за срок от една година е 50 000 лв. без ДДС.

За блога "Отворен парламент-граждански гласове" МЗХ заявиха, че поръчката е възложена чрез процедура по събиране на оферти от лица, до които са отправени покани.
Оттам посочват и конкретните адреси, на които да ги открием, тъй като стана ясно, че Програмата има два Facebook и един Twitter акаунт.

На страницаta на Програмата във Facebook информация се качва от 4 март 2012 г.
Съдържанието, което генерира страницата е чрез споделяне на материали основно от няколко външни източника – агенция „КРОСС”, Агро.БГ, Fermer.BG, информационна агенция „Фокус”.
Изключително рядко управляващите страницата създават свои собствени новини - една от които е съобщението, че Програмата за развитие на селските райони от 4 май 2012г., вече има и Twitter акаунт.

За разлика от Facebook страницата, която към датата на тази публикация все пак е харесана 24 пъти, Twitter акаунтът на Програмата е следван от 3 души.
Има 63 съобщения,  които изцяло припокриват информацията от Facebook страницата.
Двата сайта на Програмата за развитие на селските райони не са интегрирани към социалните медии - нямат бутони за препращане към  Тwitter и Facebook.   

За да не остане непокрита от информация ниша, от МЗХ включват в популяризирането на Програмата интернет форумите, защото те „заемат водещо място, като средство за общуване”.
Министерството организира и поръчка за „Публикуване на информация за ПРСР в интернет форуми” за срок от една година. Дейността е оценена пак на 50 000 лв. (без ДДС), като поръчката отново е била реализирана чрез събиране на оферти, от поканени за участие организации.

Във Facebook обаче се появи информация следобед, че страницата е в процес на разработване и оптимизация и поради тази причина тя не е представена официално, което предстои на 1 септември 2012 г.
"Във връзка с питания относно страницата и нейното разработване до края на днешния ден ще бъде публикуван подробен график и отчет с извършените и предстоящи дейности, свързани с работата по страницата. До 12-то число на всеки месец ще се публикува доклад, с който да могат да се запознаят всички потребители", пише още на стената.
 
ndtnews.hopto.org / DIR.BG
 


Сходни връзки

КРИЗА Е, А И ИДВАТ ИЗБОРИ: Министерство дава 100 000 лв. за страници в социалните мрежи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди