изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:38 EEST
Турски и чеченски терористи, издирвани от Интерпол, опитаха да влязат в България    
Ред и сигурност

Турски и чеченски терористи задържаха граничните полицаи на Дунав мост, съобщи БНТ. Мъжете, които нямат връзка помежду си, са издирвани от Интерпол с червена бюлетина. Те са се опитали да влязат в страната ни със семействата си, като представили на граничните власти документи, че са със статут на бежанци. В багажа им не са открити съмнителни вещи.



47-годишният Мохмад Гадамоури е от Ингушетия. Преминал границата ни с петте си деца, като обяснил на служителите на реда, че идва в България на почивка. При направената справка обаче се оказва, че чеченецът е издирван за участие във въоръжена престъпна група, която подгототвяла терористичен акт в Ингушетия през 2003 година. Оттогава Гадамоури се е укривал, най-вероятно в Европа.

„Издирван е за продажба на оръжие, муниции, боеприпаси, притежание на токсични вещества. Открити са два склада с натриев и калиев цианид", коментира говорителят на Окръжната прокуратура в Русе Надежда Митева.

Терористът е в русенския арест за 40 дни. Компания му прави 29-годишният Еркан Полатер от Турция, срещу който също има повдигнати обвинения, че членува в терористична групировка.

"Гражданинът на Ингушетия е пътувал с документ, издаден от Германия, който удостоверява предоставянето му на статут на бежанец, а гражданинът на Турция също е пътувал с такъв травел документ, издаден от Холандия", обясни още Митева.

Издирваните терористи ще останат в арест, докато пристигнат документите им за екстрадиране в техните страни. http://www.trud.bg/Article.

 


Сходни връзки

Турски и чеченски терористи, издирвани от Интерпол, опитаха да влязат в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди