изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 17:36 EEST
Тервел Пулев гарантира първи медал за България    
Спорт

Тервел Пулев гарантира първи медал за България от Олимпиадата, след като се класира на полуфинал в категория до 91 килограма от боксовия турнир на Игрите в Лондон.



Тервел надигра аржентинеца Ямил Пералта Хара с 13:10 и със сигурност ще вземе поне бронз от Олимпийските игри. Малката Кобра излезе на ринга минути, след като капитанът на боксьорите ни в Олимпиадата Детелин Далаклиев загуби на фаза четвъртфинал от британеца Люк Кембъл и то с минимална разлика. В срещата на Пулев обаче нямаше съмнение кой е по-добрия боксьор. В първия рунд съдиите удариха леко рамо на аржентинеца и дадоха равенство 3:3. Във втория рунд обаче българинът натисна и го спечели с 5:3 точки. И третият рунд отиде в полза на Пулев - 5:4 Направиха впечатления честите спирания на играта на Хара, уж заради проблем с екипировката му. За място на финала Тервел ще играе с фаворита Александър Усик от Украйна. Срещата е на 10 август в 17:30 българско време.

Нещастие остави Детелин без медал от Игрите

 Детелин Далаклиев загуби по изключително неприятен начин с 15:16 от британеца Люк Кембъл и остана на победа от сигурен медал в категория до 56 килограма от боксовия олимпийски турнир.

Капитанът на националния ни отбор по бокс започна отлично в четвъртфинала си срещу човека, който го отстрани от Олимпиадата в Пекин преди 4 години. Първият рунд завърши 4:3 в полза на българския представител.

Във втория той успя да задържи преднината си от точка след равенство 5:5. Третият рунд също бе доста равностоен, но явно и домакинството на британците си каза думата и в крайна сметка съдиите отсъдиха 8:6 в полза на Кембъл.

С това той стигна и до победата днес, гарантираща му медал в категорията. 

http://news.bgnes.com

ХХХ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ ЛОНДОН'2012 

 


Сходни връзки

Тервел Пулев гарантира първи медал за България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди