изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:12 EEST
МИНИСТЪР ПАВЛОВА ИДВА ЗА ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОРИ ЗА 12,5 МИЛИОНА ЛЕВА    
Новини

В понеделник в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, в Добрич  ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие“ Деница Николова ще подпише договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по схема „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”. Официалната церемония по сключването на договори и връчване на чекове на бенефициентите ще се състои в град Добрич.



С решение на ръководителя на УО на Оперативна програма „Регионално развитие“ са одобрени 28 проектни предложения на обща стойност на безвъзмездната финансова помощ 12 576 867,49 лв., съобщиха от МРРБ. 

Тогава се предвижда кметът на Добрич Детелина Николова да подпише договора по проект „Пъстрото лице на Добруджа”. Бенефициент по него е Община Добрич, а партньори са общините Балчик, Добричка и Каварна. Проектът е на стойност 486 245 лева, съфинансирането от страна на партньорите е в размер на 24 312 лева.

Неговата цел е развитие на регионален туристически продукт в общините град Добрич, Балчик, Добричка и Каварна и постигане на по-висока ефективност на регионалния маркетинг посредством прилагане на интегриран подход. Проектът цели още популяризиране на природното, културното и историческото наследство в общините град Добрич, Балчик, Добричка и Каварна чрез включване в регионални туристически пакети и диверсифициране на съществуващите за намаляване на териториалната концентрация и сезонната ограниченост на туризма. Той има за задача още икономическа диверсификация на целевата територия чрез привличане на потребители на специфични регионални продукти, ориентиране към нови пазарни сегменти, намаляване на сезонността и използване на съвременни техники за популяризиране и реклама.

Проектът ще се реализира в рамките на 24 месеца - от 13 август 2012 г. до 12 август 2014 година. По него ще бъдат разработени туристически пакети и диверсификация на съществуващите, изработване на информационни и рекламни материали за туристическия район и туристическите пакети, организиране и реализиране на участия на международни и национални туристически борси, анализ и оценка на ефективността на маркетинговите и рекламни дейности, организиране и провеждане на комуникационна кампания за популяризиране на туристическия продукт. НДТ

 


Сходни връзки

МИНИСТЪР ПАВЛОВА ИДВА ЗА ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОРИ ЗА 12,5 МИЛИОНА ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди