изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:10 EEST
Станка Златева остана със среброто    
Спорт

Станка Златева остана със сребърен медал, след като загуби финала в категория до 72 килограма при жените на турнира по свободна борба на Олимпийските игри в Лондон.



Олимпийската вицешампионка от Пекин загуби финала в своята категория от 21-годишната рускиня Наталия Воробьова с туш. Тя спечели първата част с 1:0, но след това допусна грешка и загуби мача. Това бе първо поражение за българката в британската столица, след като по-рано тя записа на свое име победи над Василиса Марзалюк от Беларус, Джени Френсон от Швеция, Аннабел Лауре Али от Камерун и испанката Майдер Унда.

Рускинята Воробьова, която ще прибере 1 милиона долара като премия, след като стана първата олимпийска шампионка за Русия в женската борба, победи по-рано днес също с туш само за 17 секунди на полуфиналите олимпийската шампионка - китайката Дзяо Ван. Точно китайската състезателка пък бе "черната котка" за Станка Златева на финала преди четири години в Пекин. Гузел Манюрова от Казахстан и Унда Майдер от Испания спечелиха бронзовите медали в категорията.

Последният сблъсък между Златева и Воробьова бе на Европейското първенство през месец март 2012 година в Белград, като тогава българката - петкратната световна и двукратна европейска шампионка, претърпя поражение в първия кръг с туш.

В крайна сметка, Станка Златева все пак донесе първи сребърен медал за страната ни от Игрите в Лондон. Боксьорът Тервел Пулев пък вече спечели поне бронз за България от боксовия турнир и утре ще се боксира за място на финала в категория до 91 килограма в Лондон. / http://news.bgnes.com

СТАНКА ЗЛАТЕВА Е НА ФИНАЛ /ОБНОВЕНА/

ХХХ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ ЛОНДОН'2012 

 


Сходни връзки

Станка Златева остана със среброто | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Станка Златева остана със среброто
Автор: Anonymous да 2012-08-10 @ 14:06 EEST
Браво на Станка. Велика е!
 Нищо, че има сребърен медал. Без това и златните медали, които ги дават  не съдържат толкова много злато...
http://www.dnes.bg/index/2012/07/30/zlatni-zlatni-kolko-da-sa-zlatni.165037

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди