изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-04-08 @ 23:31 EEST
УВЕЛИЧАВАТ СЕ ГОРСКИТЕ ПОЖАРИ    
Новини

Мерки за опазване на горските територии от пожари и във връзка с откриване на ловния сезон, обсъди  Регионалният консултативен съвет по опазване на горите, дивеча и рибатаЗаседание на Регионалния консултативен съвет по опазване на горите, дивеча и рибата за област Добрич се е провело вчера. Участвали са представители на РДГ-Варна, областна управа - Добрич, ОД на МВР - Добрич, ОУ „ПБЗН” – Добрич, РИОСВ – Варна, Североизточно държавно предприятие - Шумен.

Обсъдени са въпроси, свързани с откриването на ловен сезон 2012/2013 г. и опазването на горските територии от пожари. Основни акценти на дискусията са били пожарната обстановка в района на дейност на Регионалната дирекция по горите, възникнали горски пожари, причини за възникване, превантивни противопожарни мерки.

От началото на годината на територията на регионалната дирекция по горите - Варна са възникнали общо 19 горски пожара с обща опожарена площ 517 дка. От тях 11 дка върхов пожар е на територията на Държавно горско стопанство – Генерал Тошево. За сравнение, през същия период на миналата година пожарите са били 11 с опожарена площ 395 дка низови пожари. Като част от превантивната дейност, която осъществяват държавните горски и ловни стопанства, е разораване на минерализовани ивици покрай горските насаждения на места с повишена пожарна опасност. Към момента от предвидените 273 км са разорани 253 км, или изпълнението е на 93%.

 На срещата са обсъдени още мерки за безопасно боравене с ловно оръжие по време на ловните излети, както и включване в състава на Регионалния консултативен съвет на представител на СИДП-Шумен. На заседанието е решено да се извършат съвместни проверки с представители на Районните служби „ПБЗН”  за спазване на противопожарните правила в горите и в съседство с тях. Ще се извършват и съвместни проверки с представители на полицейските управления относно законност на притежаваното оръжие на участниците в ловните излети, спазване разпоредбите на ЗЛОД и новоприетите изисквания за неупотреба на алкохол преди и по време на ловните излети. НДТ

 


Сходни връзки

УВЕЛИЧАВАТ СЕ ГОРСКИТЕ ПОЖАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди