изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:38 EEST
Стотици загинали и ранени при трус в Иран    
По света153 души са загинали, а близо 600 са ранени при двете земетресения, които разтърсиха Иран днес, предаде АФП, цитиран от агенция "Фокус".. Два труса с магнитуд 6,2 и 6 разтърсиха региона на северозападния град Тебриз в 16:53 часа местно (14:23 часа българско) време. Трусовете са регистрирани в рамките на 11 минути.



Пет слаби вторични труса са били отчетени малко по-късно. Освен човешките жертви, земетресенията са предизвикали материални щети, прекъсване на електрозахранването и комуникационните връзки и паника сред местните жители.

В 60 села са разрушени между 60 и 80 процента от къщите, а четири села са разрушени на сто процента. Той призова хората да не изпадат в паника, увери пострадалите, че идва помощ и каза, че в пострадалите райони вече са пристигнали спасителни екипи, предаде Франс прес, цитирайки изявление на същия държавен служител за иранската телевизия. 30 души са загинали в град Ахар, 40 - във Варзехан, десет в Хариса.

Най-силно са усетени в градовете Ахар и Варзеган, както и в околните села на района, известен като ирански Азербайджан. Според местните власти спасителните екипи са стигнали до пострадалите райони и голям брой ранени са откарани в близките болници. Жителите на няколко града са излезли уплашени на улиците, опасявайки се от вторични трусове. http://dnes.dir.bg

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА В МОМЕНТА

 


Сходни връзки

Стотици загинали и ранени при трус в Иран | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди