изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 22:17 EEST
Над 300 са жертвите на земетресенията в Иран    
По света

306 души са загинали, повечето жени и деца, а 3037 са ранени при двете силни земетресения, разтърсили в събота северозападната част на страната, съобщиха нови данни на заседание на парламента министърът на здравеопазването Марзие Вахид Дастджерди. Данните са осъвременени след смъртта на петдесетина души, починали в болница, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

306 души са загинали, повечето жени и деца, а 3037 са ранени при двете силни земетресения, разтърсили в събота /11.8.2012/ северозападната част на Иран, съобщиха нови данни на заседание на парламента министърът на здравеопазването Марзие Вахид Дастджерди. Данните са осъвременени след смъртта на петдесетина души, починали в болница, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. 306 души са загинали, повечето жени и деца, а 3037 са ранени при двете силни земетресения, разтърсили в събота /11.8.2012/ северозападната част на Иран, съобщиха нови данни на заседание на парламента министърът на здравеопазването Марзие Вахид Дастджерди. Данните са осъвременени след смъртта на петдесетина души, починали в болница, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.



Два силни труса с магнитуд 6,3 и 6,4 по скалата на Рихтер разлюляха район край границата на Иран с Азербайджан и Армения, в който живеят около 300 000 души.
Най-тежко пострадали и с най-много жертви изглежда са селата около градовете Ахар, Варзаган и Харес.
Вчера иранските власти съобщиха, че са прекратени спасителните операции за издирване на оцелели.

Хиляди хора са намерили подслон в саморъчно направени лагери или спят в паркове поради страх от нови трусове.
Около 36 000 души са настанени във временни подслони.
Лекарите в Табриз, Ардабил и други градове работят усилено, а пътищата към градовете са задръстени от движение, тъй като хора прекарват ранени близки от околните села.

В пострадалите райони бяха изпратени близо 100 линейки и 1100 работници на Червения полумесец и бяха осигурени 44 пакета с храни и 5600 палатки.

САЩ, Русия, Турция и други страни изразиха съпричастност и заявиха, че са готови да окажат подкрепа, но засега Иран не е поискал международна помощ.

Последното най-разрушително земетресение в Иран бе през декември 2003 г., когато трус магнитуд 6,6 напълно унищожи древния град Бам в североизточната част на страната. Тогава загинаха 31 000 души. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Над 300 са жертвите на земетресенията в Иран | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди