изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:03 EEST
НАЦИОНАЛИ ОРГАНИЗИРАХА СЕДМИЦА НА ПЛАЖНИЯ ТЕНИС В АЛБЕНА    
Спорт Националите по плажен тенис Виден Нацев и Георги Николов организираха Седмица на плажния тенис в Перлата на родното ни Черноморие Албена. Интерес проявиха над 30 деца на възраст от 6 до 14 години. Всички бяха потопени в магията на новия спорт на постоянните игрища на плажа с копринен пясък, които се намират пред хотел „Калиопа”. 


Незабравими емоции, смях и игри за малчуганите бяха организирали Нацев и Николов, като в спортна атмосфера разкриваха тайните на този изключително запленяващ спорт. В детския турнир взеха участие всички деца, като бяха разпределни по двойки в две групи. Интересен факт е, че децата играха с ракети предоставени от най-големите звезди на този спорт именно за развитие на детския плажен тенис в България. „За мен е голяма чест, че звезди от ранга на Алекс Мингози, Франсоа Жук, Масимо Матеи и Симоне Омичоли предоставиха ракети, фанелки и екипировка за нашите деца", сподели Виден Нацев президент на спортен клуб „Плажен Тенис България”.

Той припомни, че миналата година Албена бе домакин на най-престижната континентална проява, като организира Европейското първенство по плажен тенис. От тази година курортният комплекс заедно със СК „Плажен Тенис България” разработват съвместна програма за развитие на хита сред летните спортове на прекрасния плаж на Албена. Следващото голямо събитие в комплекса е на 21-23 септември, когато ще се проведе международен турнир по плажен тенис от веригата на ITF с награден фонд от 1200 евро. За него участие вече са потвърдили всички национални състезатели, както и състезатели от Италия, Франция, Белгия и Гърция.

 


Сходни връзки

НАЦИОНАЛИ ОРГАНИЗИРАХА СЕДМИЦА НА ПЛАЖНИЯ ТЕНИС В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди