изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:22 EEST
УСКОРЯВА СЕ ИНФЛАЦИЯТА НА ДОХОДИТЕ НА МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ    
Новини

Бензинът премина границата от 3 лева. Литър високооктанов бензин А98 вече се продава по 3,03 лева за литър в обектите на “Лукойл”. Масовият бензин А95 струваше 2,77 лева, дизелът достигна 2,71-2,72 лв. при 2,68-2,69 лв. в края на миналата седмица, пише "Труд". Пропан-бутанът също увеличи цената си с 3 ст., като литър от горивото вече се продава за 1,29 лева.



До новите рекорди се стигна след поскъпването на петрола на международните пазари, което доведе и до съответното вдигане на цените на едро на горивата от “Лукойл България”.

Държавата не може да влияе на фундаменталните фактори, които определят цените на горивата - цената на суровия петрол и курсът на долара, каза вчера бившият министър на икономиката Трайчо Трайков. Според него държавата трябва да заостри вниманието си към конкурентната среда, да проверява КЗК.
Той предложи и по-конкретни мерки - да се разрешат данъчни складове в Румъния и Турция да съхраняват горива, които се продават в България, както и интервенция на пазара на горива от страна на държавата, както това е направила например САЩ.

В туристическите райони на Гърция, предимно по островите, цената вече е 2 евро за литър бензин, и продължава да расте, предаде БНР. Гърците вече рядко използват личните си автомобили, а отказват дори да си платят и данъците за тях. Те са намалили потреблението на бензин с около 50%, според последните проучвания. Същевременно около 2 милиона автомобили се движат без застраховка и платен данък. 700 хиляди от тези тях са собственост на държавни фирми.
 


Сходни връзки

УСКОРЯВА СЕ ИНФЛАЦИЯТА НА ДОХОДИТЕ НА МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди