изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:21 EEST
С Бербатов се отнесоха жестоко    
Коментари Журналистът от английското издание Ивнинг Стандарт Стив Кординг коментира отношението на сър Алекс Фъргюсън към Димитър Бербатов в статия със заглавие "Тотнъм трябва да се сдобият с Бербатов след жестокото отношение на Фъргюсън към него". Следва пълният текст на статията.

Шотландецът (Алекс Фъргюсън - бел.р) го описа като "ключов трансфер" и каза, че бил "един от най-добрите и най-вълнуващи нападатели в световния футбол". Това стана на представянето на българина на "Олд Трафорд" преди 4 години.

Самият играч призна тогава, че идването му в Манчестър Юнайтед е за него като "сбъдната мечта" и че очаква с нетърпение да даде своя принос към клуба за "спечелването на повече трофеи". Не, това не бяха думи на Робин ван Перси, след като премина на "Олд Трафорд" от Арсенал за 24 милиона паунда миналата седмица. Това бяха думите на Димитър Бербатов преди четири години, когато напусна Тотнъм и се присъедини към Манчестър Юнайтед.

Повечето фенове на "шпорите" сигурно са се замислили за някогашния си герой, когато са го зърнали как гледа от трибуните на "Гудисън Парк" докато Ван Перси прави дебюта си срещу Евертън.

В последния ден на трансферния прозорец през лятото на 2008 година президентът на Тотнъм Даниел Леви даде на българина разрешение за преговори с Манчестър Сити само за да се озове той малко по-късно на "Олд Трафорд" за 30,75 милиона паунда.

Пристигането на Ван Перси вече окончателно погреба кариерата на Бербатов в Юнайтед. Миналата седмица Фъргюсън говори за това, че сега има четирима нападатели, които ще направят така, че той отново да се забавлява.

Но въобще не спомена името на Бербатов, който явно не е поканен на това парти. И за мен е трудно да разбера защо. Цената на нападателя сега е паднала толкова ниско, че 31-годишният футболист е на разположение за 8 милиона паунда - обезценяване със 74%.

А това е същият онзи играч, който спечели Златната обувка за голмайстор на Висшата лига само преди два сезона, когато отбеляза три хеттрика и дори вкара 5 гола на Блекбърн при разгрома със 7:1.

Сезон 2010/2011 трябваше да е предвестник на превръщането му в един напълно завършен и пълноправен играч на Манчестър Юнайтед, предопределен за по-велики дела. В най-добрата си форма беше изключително удоволствие да го наблюдаваш с топката, прилепнала към крака му, да гледаш изящните му финтове с хълбок, които му позволяваха да се стрелка покрай всеки противник. Ако си спомняте задната му ножица срещу Ливърпул, и вие ще признаете, че и той е способен да отбелязва зрелищни голове.

Много ме разочарова фактът, че го заклеймиха като мързелив. Феновете на Юнайтед не мислят така и такива злобни критики към него само подчертават непознаването на това, което българинът може да направи.

Сър Алекс Фъргюсън не го взе в отбора, за да бяга нагоре-надолу като обезглавено пиле, защото Бербатов, за разлика от Уейн Рууни, не иска да играе на всяка позиция на терена.

"Неговият стил и способности  ще вкарат отбора в различно измерение", бяха думите на Фъргюсън на първата пресконференция при представянето на Бербатов. И като цяло българинът се представяше добре, като отбелязваше голове винаги, когато му даваха възможност. С неговите 49 гола в 108 мача в Лигата за Юнайтед всеки нападател основателно би се гордял.

Но в края на звездния за българина сезон Фъргюсън предпочете да пусне в атака Хавиер Ернандес-Чичарито и Уейн Рууни на финала на Шампионската лига, загубен от Барселона на "Уембли". Бербатов дори беше пренебрегнат за място на резервната скамейка в полза на Майкъл Оуен.

Твърдеше се, че жестоката постъпка на Алекс Фъргюсън е довела нападателя до сълзи. През миналия сезон той имаше само 21 изяви с екипа на Юнайтед, след като падна още по-надолу в йерархията с появяването на Дани Уелбек. И въпреки товао успя да вкара 9 гола.

"Сигурен съм, че той ще стане популярен сред феновете играч", заяви шотландецът при трансфера на Бербатов.

И той е такъв. Фактът, че отказа да премине в Манчестър Сити, на първо място винаги ще ласкае феновете, така че къде се объркаха нещата за него? Двата му загубени полуфинала за Купата на Англия, когато пропусна дузпа срещу Евертън и направи ранен пропуск срещу Сити, не му помогнаха.

Мнението продължава да си е същото: той е твърде бездеен на терена и твърде навъсен съотборник. Но дори да е така, то не би трябвало да има значение, щом той продължава да упражнява занаята си в наказателното поле, занаят, който той наистина владее.

През януарския трансферен прозорец Бербатов беше свързван с трансфер в Байерн Мюнхен. Слухът беше опроверган, когато договорът на Бербатов беше удължен с още една година. Само че в момента той изглежда много по-замръзнал и от пакет замразени рибни крокети. Има един ясен ход и той е връщане в Тотнъм.

Загубата в събота с 1:2 от Нюкасъл показа колко много Андре Вияш Боаш се нуждае от някой, който може да задържа топката в предни позиции. Дефоу просто не е такъв тип играч, Адебайор също.

Ако четете това, господин Леви, може да се замислите дали да не отправите едно дискретно запитване до Юнайтед. Нищо чудно да си върнете Бербатов срещу изгодна сделка.

http://www.sportni.bg

 


Сходни връзки

С Бербатов се отнесоха жестоко | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди