изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:53 EEST
Шабла иска остров от премиера    
Новини Шабла иска Бойко Борисов да върне на общината-финансова отличничка Големия остров в Дуранкулашкото езеро. Това е само едно от петте желания, с които местните ще посрещнат премиера на празника си в неделя, заяви за Дартс нюз кметът на града проф. Райна Бърдарева.



Специалистите наричат острова "Европейската Троя" и "Езерният град". Тук е първият праисторически музей на открито у нас - на повърхността са намерени най-ранните каменни градежи в Европа, както и най-старото обработено злато в света.

Ако държавата не ни помогне, няма как да възстановим достъпа на туристи и археологическите проучвания, мястото е занемарено, обяснява проф. Бърдарева. Тя е кмет първи мандат от БСП, а преди дни финансист №1 Симеон Дянков обяви Шабла за общината с най-добър финансов резултат в България за първите шест месеца на годината. За едни морков/бонус/, за други - тояга/без плащане на задължения/, каза финансовият министър. На 26 август пък - ден преди Шабла да отбележи обявяването си за град през 1969 г., министър-председателят Бойко Борисов и земеделец №1 Мирослав Найденов ще присъстват на първа копка на комбинирана спортна площадка и откриването на градския парк.

Проф. Бърдарева се е подготвила за срещата - с 5 искания за конкретни "моркови". Сред тях е помощ за ремонт на естакада в морето, която формира държавната граница на страната, но е срутена по средата и опасна за хората. Проблем за решаване е липсата на градоустройствен план за Шабла, който спъва развитието на града. И още: да ни върнат двата къмпинга "Добруджа" в Шабла и "Карвуна" в Крапец, както и правото да използваме лечебната кал в Тузлата, настоява проф. Бърдарева. Ако стане, ще построим санаториум, обещава тя.

 


Сходни връзки

Шабла иска остров от премиера | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди