изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:14 EEST
Двойно по-скъпа е синята зона в София от днес    
НовиниДвойно по-скъпо ще струва паркирането в идеалния център на София от днес. Синята зона ще обхваща една трета от столичния център, а паркирането там ще струва 2 лева, с ограничение за престой до два часа. В по-широкия център или Зелена зона цената за час паркиране остава 1 лев, а ограничението за престой - до четири часа.

С промени от пролетта Столичният общински съвет въведе двойно по-скъпа синя зона, обхвана и по-голяма част от центъра с новата зелена зона. Синята зона започва да действа още от днес - 1 септември, за часовия отрязък от 8.00 ч. до 14.00 ч. За работните дни се увеличава от 8.00ч. до 19.00ч., вместо от 8.30 ч. до 18.30 ч. Цената се покачва от 1 на 2 лева на час, като максималният престой е 2 часа. Само в неделя ще бъде безплатно паркирането в центъра на София.

Синята зона обхваща улиците в пространството между "Христо Ботев", бул. "Тодор Александров", бул. "Княз Ал. Дондуков", бул. "Васил Левски", бул. "Ген. М. Д. Скобелев". Въвежда се и новата зелена зона, която ще важи само през работните дни и обхваща още повече части от центъра. Цената там е 1 лев на час при максимален престой от 4 часа. Обхваща часовия пояс от 8.00ч. до 19.00ч. Зелената зона се заключва в пространството: бул. "Княгиня Мария Луиза", ул. "Белоградчик", ул. "Веслец", ул. "Клокотница", ул. "Будапеща", ул. "Козлодуй", ул. "Константин Стоилов", бул. "Ген. Данаил Николаев", ул. "Проф. Милко Бичев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Пенчо Славейков", бул. "България", бул. "Академик Иван Е. Гешов", ул. "Хан Пресиян", ул. "Здраве", бул. "Пенчо Славейков", бул. "Ген. Едуард И. Тотлебен", бул. "Ген. Михаил Д. Скобелев", ул. "Опълченска".

Заплащането може да стане с талон, закупен от контрольор, от кабини на Центъра за градска мобилност, както и с СМС на 1302 за синята и 1303 за зелената зона.

Наредбата за паркирането в частта за живеещите в центъра беше отложена до 1 октомври. Граждани протестираха през август, защото не искат да плащат винетен стикер за паркиране до дома си. Тепърва общинският съвет ще решава как ще постъпи на първото си заседание след лятната почивка - на 13 септември.

При паркиране, без да бъде заплатено, служител на Центъра за градска мобилност ще поставя скоба с глоба от 30 лева и ще уведоми собственика по телефона. На час ще тече такса и от 1 лев за зелената и от 2 лева за синята зона. Ако шофьорът не се появи, колата ще да бъде репатрирана от паяк, но чак след 19.00ч. Така ще бъде добавена още една глоба, както и таксуване на час за наказателен паркинг, съобщи "Дневник".

От общината обещаха, че изградените буферни паркинги за общо 3000 места остават безплатни до края на септември. След това шофьорите, които пътуват с метро, ще паркират безплатно първите два часа, а след това ще плащат по 0.50 лв. на час. Според новите правила глобата при поставянето на скоба става 30 лева. След това служител на Центъра за градска мобилност трябва да уведоми собственика по телефона. На час ще тече такса от 1 лев за зелената и от 2 лева за синята зона.

Ако шофьорът не се появи, колата ще бъде репатрирана от паяк, но чак след 19.00ч. Така ще бъде добавена още една глоба, както и таксуване на час за наказателен паркинг. Цената на служебния абонамент също нараства. В синята зона едно паркомясто ще струва на месец 650 лева, а в зелената - 450 лева. Предложението при поискване служебният паркинг да бъде денонощен отпадна. Затова часовият пояс, за който ще важи, е от 8.00ч. до 19.00ч. При нарушение репатрирането ще струва 60 лева.    http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Двойно по-скъпа е синята зона в София от днес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди