изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:30 EEST
Умря момчето, опечено от лекари в барокамера    
По света 17-годишният Александър Дядченко, който получи почти 100% изгаряния в барокамера, докато бил на терапевтичен курс, днес е починал от жестоките си рани. Като причина за възникналия пожар бе посочена запалка, останала в един от джобовете на младежа. Лекарите, допуснали престъпната професионална небрежност, ще бъдат съдени.

Момчето, откарано в реанимацията на централната болница в Ставропол, е починало два дни след нелепия инцидент.

“Александър Дядченко почина от сърдечна недостатъчност”, съобщават от здравното заведение. “Момчето не успя да преживее трите критични дни. То бе докарано в крайно тежко състояние, с почти 100% изгаряния по тялото и повредени жизнено важни органи. Две денонощия Саша бе в изкуствена кома”, допълват лекарите.

Инцидентът с младежа ще бъде разследван от полицаи в Ставропол. Ръководството на болницата, където се случи трагедията, вече е назначило вътрешна проверка. Инспектори и специалисти ще оценят състоянието на барокамерата и ще излязат с официално заключение за причината за пожара, който изгори младия пациент.

“След като бъдат готови заключенията за пожара, ще възбудим углавно дело срещу виновниците за смъртта на Александър Дядченко”, казва пред Lifenews.ru старши инспектор Екатерина Данилова.

17-годишният младеж се запали, лягайки в барокамерата със запалка, забравена в джоба на панталоните му. “Вероятно пожарът е тръгнал именно от нея – изтекъл е газ заради високото налягане в камерата. По този факт вече тече проверка”, заявиха от прокуратурата в Ставропол.

Според специалистите при съединяването на газа с кислорода е бил предизвикан взрив, от който се възпламенили дрехите на момчето. То се опитало да излезе от барокамерата, но не успяло – вратата на апарата била плътно затворена. Лекуващият лекар се втурнал да помага едва, след като забелязал огъня, излизащ от камерата.

Александър Дядченко страдал от високо вътреочно налягане и затова бил поставен в барокамерата за изследване. Това бил последният курс от терапията на тийнейджъра.  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

Умря момчето, опечено от лекари в барокамера | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди