изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:32 EEST
Любомир Попантонов: Жена ми живее с Камен Литов, не аз, а той изгради система за пране на пари!    
ИнтервютаСлед скандалната изповед на председателя на Кинологията Камен Литов и шокиращите откровения и директни обвинения в тормоз, изнасилване и рекет на експоловинката на Любомир Попантонов - Антоанета, сега пред вестник "ШОУ" застава и самият набеден във “всички земни грехове”. Отговорът на Попантонов обаче, за изненада на мнозина, не е насочен толкова към бившата му половинка, колкото към обвиненията от страна на Литов в пране на пари...



- Г-н Попантонов, наскоро пред "ШОУ" Камен Литов ви обвини в пране на пари. Предполагам сте чели материала - какъв е коментарът ви?
- Прочел съм всичко и искам да кажа само, че твърденията не са верни. И аз смятам да си потърся правата в съда. Аз съм срещу действията и финансовите злоупотреби, осъществявани от лицето Камен Литов в качеството му на председател на сдружението, и изградената от него и доверените му лица ФУНКЦИОНИРАЩА и ИЗГРАДЕНА ТРАНСГРАНИЧНА СХЕМА ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ.

Искам да се спрат измамите и ощетяването на бюджета на България приблизително годишно с 300 000 лв. ДДС и невнесени данъци приблизително в размер на 120 000 лв. И годишната финансова печалба от постъпленията да е собственост на сдружението БРФК с приблизителен годишен размер 700 000 – 850 000 лв.

След 2006 г. сдружението заработи единствено и само в частна полза на Литов. Всички неудобни лица биваха отстранявани от членство и мероприятията на БРФК. Показателно за отношението към идеите на Кинологията е едно многократно повтаряно изказване на Камен Литов пред много и различни членове на БРФК: “Мен българските изложители не ме интересуват, те плащат в лева и нередовно. Интересуват ме чужденците” и “Трябва да събера Дянков, Валентин Златев, Гришата, Сашо Дончев, Ковачки и други и да ги науча на бизнес - правиш сертификат за 6 стотинки и го продаваш за 80 лева, а някой път и доста повече, и не плащаш и стотинка данък за това“.

Декларираните приходи за 2008 г. според годишната данъчна декларация на БРФК са 34 280 лева. На 20 бр. международни изложби са участвали 2970 кучета и на 9 бр. национални изложби - 1333 кучета. Общо на 29 изложби участвали и заплатили такси 4303 бр. кучета. При такси за международна 35 лева и 35 евро при плащане предварително, на място плащане 40 лева и 40 евро и такси за национални 25 лева и 25 евро при плащане предварително, на място плащане 30 лева и 30 евро, приходите само от участие, без приходи от издаване на шампионски сертификати за 2008 г. са над 300 000 лева!!!

За 2009 г. общо декларираните приходи са 45 236 лева от ДАРЕНИЯ БЕЗ УСЛОВИЕ. Никъде не фигурира ПРИХОДИ от ТАКСИ за участие и ТАКСИ за издаване на шампионски сертификати. Приходите САМО от 9 изложби, проведени от 19 до 27 юни 2009 в Шкорпиловци, са в размер на 132 103 лева.

За 2010 г. общо декларирани приходи са в размер 104 981, 56 лева. Приходи от изложби - 94 493, 56 лева, набрани от участието на 4485 кучета Което прави такса за участие в размер на 21,07 лева!

Това не е вярно -

обявените и заплащани такси са от 45 лева на куче за български граждани и на 45 евро за чужденци. Средно на изложбите участват 15 % - 30% българи и 70 % - 85 % чужденци. Бройката на кучетата НЕ Е ВЯРНА - участвали са повече кучета. Липсват и изложбите на чуждите федерации - Грузия, Черна гора, Македония и Молдова. Пропуснати са умишлено още такива изложби! Липсват изложбите на БРФК, проведени и организирани в чужди държави. Пример - от 12 до 20 юли 2010 - 10 изложби, участващи 400-500 кучета на всяка, с общ финансов приход 500 000 лева.

За 2011 г. общо приходи за 640 457 лева от дарения без условие. И тук идва един интересен момент - БРФК е дарило даренията на други организации в размер на 274 211 лв.!

При само ЕДНА проверка на НАП през 2011 г. на мероприятие на БРФК приходите нараснаха с ШЕСТ И ПОЛОВИНА пъти за 2011 (640 457 лв.) спрямо 2010 (104 981 лв.)!!! А още по-фрапантно е с нарастването на приходите от шампионски сертификати - 174 ПЪТИ !!! ВЪПРЕКИ многократно УВЕЛИЧЕНИТЕ ПРИХОДИ ПАК БЮДЖЕТЪТ НЕ Е и няма да ПОЛУЧИ И СТОТИНКА! ЗАЩОТО СА ОТЧЕТЕНИ ПРОТИВОЗАКОННО КАТО ДАРЕНИЯ!

Според правилата за заобикаляне на закона и събирането на таксите, представяни като дарения, в сайта на сдружението е публикувана блестящата мъдрост: ако си записал кучето си за участие и не участваш, то ти го дължиш това изискуемо дарение (трябва да си го заплатиш в брой или по сметка ЗАДЪЛЖИТЕЛНО) .

- Значи говорим за незаконен внос и износ на финансови средства от България или казано по народно - за пране на пари?
- Ами да!
Освен това се събират такси за участие на киноложки изложби, които впоследствие са декларирани в Годишните данъчни декларации пред НАП като ДАРЕНИЯ от председателя на сдружението Камен Литов. Събират се такси за издаването на Шампионски сертификати, които впоследствие са декларирани в като ДАРЕНИЯ от Литов. Събират се такси за вписвания в племенната книга на БРФК, които впоследствие са декларирани като ДАРЕНИЯ от Литов. Събират се такси за издаването на членски карти на БРФК, които впоследствие са декларирани като ДАРЕНИЯ от Литов. Събират се такси за издаването на експортни родословия, които впоследствие са декларирани като ДАРЕНИЯ от Литов. Събират се годишни такси за членство на клубовете в БРФК, които впоследствие са декларирани като ДАРЕНИЯ от Литов. Събират се годишни такси за съдийски права, които впоследствие са като ДАРЕНИЯ от Литов...
Председателят на сдружението

Камен Литов НЕ ДЕКЛАРИРА реалните приходи

от събираните такси за участие и издадени шампионски сертификати! Литов НЕ Е ДЕКЛАРИРАЛ НИКОГА приходите за събираните такси от участия и издадени шампионски сертификати. И докато преди всеки шампионски сертификат, издаван от БРФК, имаше пореден номер и можеше да бъде проследен във времето, то сега такива номера няма и на практика тези „документи” се издават и продават без надзор в големи количества не само на кучета, покрили нормативите да ги получат, осъществявано ИЗВЪН територията на Р. България (в Русия, Черна гора, Македония, Молдова, Кипър, Грузия и др.).


Литов НЕ ДЕКЛАРИРА И НЕ ОБЯВЯВА пред държавните органи финансовите средства, пренасяни от чужбина и внесени на територията на Р. България. Това са постъпления от провежданите изложби на БРФК в чужди държави...


Литов и бившата на Антонов - в интимна близост


- Споменахте в предварителния ни разговор и за още едно сдружение, чрез което по думите ви Камен Литов е извършвал злоупотреби?
- Да. Говоря за “Богок” и фирмата "Табаков трейдинг". “Богок” е сдружение с нестопанска цел, което е член на БРФК, представлявано от... Камен Литов. Сдружението се занимава с популяризиране на немско овчарско куче на територията на България. На 29 септември 2008 г. е сключен договор за съвместна дейност между Селскостопанска академия - София, Института по планинско животновъдство и земеделие - гр. Троян, и “Богок”. Срокът на договора е 15-годишен и почти за безвъзмездно ползване на имота, собственост на Селскостопанска академия, намиращ се в "Малинова долина". В договора ясно и точно е казано, че не се разрешава строителство в имота.

През 2008 г. започва масирано и масивно застрояване на имота с площ от 7 дка. Без строителни документи! Липсват всякакви разрешителни. В имота живее и се намира развъдникът на Камен Литов! На всички проверки от държавните институции единственият човек, който отговаря за всичко, е Литов. Той живее там и със семейството си. Освен това

в “Богок” е назначена на работа от 3 октомври 2011 г. дъщерята на Литов - Галя Литова.

- А къде се случва в цялата схема участието на бившата ви съпруга Антоанета Попантонова?
- Другото звено в схемата за пране на пари, това е съдружието на Камен Литов с жената, с която има от много години по-специален контакт. Това е бившата ми съпруга Антоанета Попантонова. С нея от 15 май 2011 г. той живее на семейни начала.

Тяхното сътрудничество се изразява в общо участие като съдружници и съуправители във фирмата "Табаков трейдинг ООД" от 22 май 2006 г. до 27 юли 2009 г. При извършената проверка от НАП на фирмата за периода 2006-2011 г. е установено: данъчни задължения в размер на 177 000 лв. След излизането от фирмата от страна на Камен Литов тя осъществява пак сътрудничество - само че чрез БРФК, респективно - пак с него.

- Доколкото разбирам, обвиненията ви фиксират не само Камен Литов, но и Антоанета Попантонова - но не в качеството й на ваша бивша съпруга, а като частно лице? Правилно ли тълкувам?
- Да. Частното лице Антоанета Попантонова има извършени доказуеми вложения с документи в размер на 560 000 лв., от които тя има доказани приходи в размер на 230 000 лв.

Има недекларирани доходи от продажбата на развъжданите от нея кучета, платени по банкова сметка в брой по нотариални договори за доста голяма сума. Има многократни пътувания в страни в Европа.

Антоанета Попантонова е била в отпуска по майчинство от 2005 до средата на 2008 г. От юли 2011 г. е безработна. От май 2011 г. до 1 октомври живее под наем в апартамент с обявена наемна цена 430 евро и от 15 септември 2011 до 30 септември 2012 обитава къща с наемна цена 750 евро. Има допълнителни разходи, които се изразяват в консумативи за тези имоти - ток, интернет, вода, отопление...

Единственото нещо, което мога да кажа за Антоанета, е това, че съм разочарован най-много от едно-единствено нещо. Ние също имаме дъщеря. И фактът, че тя се опитва да окаже въздействие върху едно 13-годишно дете

с цел да прикрие незаконни действия, блудство, извършени от страна на приятеля й Камен Литов,

с когото живее, не говори добре за нея. Не я оправдава като човек, като майка, независимо какви подбуди има, за да извърши това нещо. Аз няма да свидетелствам за това, което съм чул лично от нея, казано по телефона на същото това дете. Също така не оправдавам това да ми приписва неща, които аз не съм извършил - спрямо нея и спрямо децата ни.

- Казвате, че Антоанета е безработна, в същото време говорите за един куп разходи. Кой плаща за всичко това?
- Тя живее с Камен Литов. Частното лице Камен Литов получава трудови доходи - брутна заплата от 815 лв. от БРФК. Чистата му заплата е 625 лв. С тези 625 лв. той плаща телефоните си с месечни сметки от около 400 лв., осигурява прехраната на 40 кучета в развъдника си, осигурил е средства за изграждането на незаконните сгради и постройки, които са над 300 000 лв. в имота в "Малинова долина", които са със заповед за премахване, притежава 4 автомобила. Може би осигурява и средства за издръжката на Антоанета от средата на 2006 г - пътуванията й и всичко останало...

Едно интервю на Анелия ПОПОВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Любомир Попантонов: Жена ми живее с Камен Литов, не аз, а той изгради система за пране на пари! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди