изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 21:32 EEST
Да ни е честит новият фиешън сезон в парламента    
Коментари

Мъката от първия работен ден не подмина и депутатите. Много от тях предпочетоха да не дойдат на работа на извънредното заседание на парламента във вторник. Човешко е! Всеки ще ги разбере. Да се върнеш от морето за два дни работа. Не си струва. Все пак кворум имаше и шефката на Народното събрание Цецка Цачева гордо натисна първия звънец точно в 13.00. И започна говорилнята.



Клишета и бисери се редяха от трибуната. Чуваха се ясно, защото в залата имаше чисто ново озвучаване. ГЕРБ се тупаха в гърдите и обещаваха, БСП критикуваха. Сините се опитваха да не мишкуват, а хората на Волен се заяждаха с малцинствата. Най-смели го изиграха от ДПС. Лютви Местан се престраши да заговори за предсрочни избори. Нали така или иначе редовните са догодина.

Тоалетите на дамите бяха ниво. Рокли, сака, поли в суперактуалния цвят „корал“ се мяркаха из залата и кулоарите. Модерните леви пък бяха без вратовръзки.

След като набелязаха важните си политически цели депутатите се заеха да отчитат работата на омбудсмана Константин Пенчев. Вечните врагове Мая Манолова и Яне Янев отново се хванаха за гушите. Всъщност по-точно хванаха се за имената. Той я нарече М.М. от К., а тя – Я.Я. от С. Момчето от Сандански и момичето от Кюстендил така се скараха, че се наложи председателстващият да ги укроти.

В това време един бивш депутат, който в момента е безработен, минаваше покрай парламента. С тъмни очила и черна спортна тенска предишният шеф на медийната комисия в Народното събрание Иво Атанасов дори не знаеше, че има заседание. Късметлия. Както и всеки един от нас. А колкото до случващото се вътре в залата, много българи биха казали: ПП в НС (Пълна простотия в Народното събрание). И както каза по царски К.В. от ПГ на ГЕРБ  – „Б. да пази Б.“ („Бог да пази България“).

Райна Хараламипева

dartsnews.bg

 


Сходни връзки

Да ни е честит новият фиешън сезон в парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди