изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:47 EEST
Червена чистка по морето    
ПолитикаБСП започна чистка преди изборите. Целият областен съвет на червените във Варна свали политическото си доверие от топдругари по морето. На мушка бе взето ръководството на левицата в Девня и отделни общинари, които работели за кмета от ГЕРБ. Затова червените във Варна скочиха на шефката на БСП-Девня Ели Иванова, общинския съветник Мартин Иванов и още 7 социалисти.


Според червените в морската столица те уронвали престижа на Столетницата. Ели Иванова е зам.-кмет на Девня без решение на Изпълнителното бюро на БСП-Девня. Тя е в екипа на кмета Атанас Кузев от ГЕРБ. Общинският съветник Мартин Иванов, избран с гласовете на БСП, пък работел в коалиция със съветниците от ГЕРБ. "С това поведение те уронват престижа на партията и работят в неин ущърб", смятат от червените шефове във Варна. В изявление до медиите те обясняват, че в община Девня няма никакъв партиен живот, организацията е в колапс и се налагат спешни мерки за възстановяването й. Областният съвет на БСП-Варна препоръчва на новото общинско ръководство на левицата в Девня да се съобрази с устава и да изключи от партията 9-имата. Повечето в списъка са служители в общинската администрация на шефски и ръководни длъжности, научи "Стандарт". "Това, което се случва, е изумително. Дори не е разговаряно с нас. Изненадани сме от решението на Областния съвет на БСП, което няма такива правомощия. Това е удар срещу основното ядро на общинската организация, част от което работят в общината, но за да решават проблемите на хората в Девня", каза за "Стандарт" Ели Иванова. Тя и повечето партийни активисти от черния списък са с над 20-годишно членство в столетницата и подготвят протестна декларация до "Позитано" 20. Аз не се занимавам с ГЕРБ и ГЕРБ не се занимава с мен, каза Иванова. В навечерието на 9 септември тя продължава да подготвя градските партийни чествания въпреки сваленото от нея доверие.
Според решение на Националния съвет общинската конференция на БСП в Девня е насрочена за 12 октомври.
Кръстина Маринова
http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

Червена чистка по морето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди