изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:55 EEST
Магът Астор: Преди месец се разделих с последното си гадже    
Интервюта Антраник Арабаджиян, по-известен като Астор, е роден на 18 ноември 1943 г. в Шумен. Той е единственият в Европа, отличен със "Златният Оскар" от Интернационалното братство на маговете през 1981 г. Брадатият чудодеец е собственик на магичния театър “Астор”, който се намира в емблематичната къща на мистър Сенко, сега негова собственост, в кв. “Лозенец” в столицата.  Пред “ШОУ” Астор изповядва истината от първо лице единствено число за своите любови и разказва прелюбопитни случки с известни хора.


- Астор, маг Алберт от Варна твърди, че нямало “Оскар” за магии, какъвто ти твърдиш, че си получил?
- Алберт е един нещастен човек, който някой го е накарал да каже това. Не бих го познал, ако го видя! Той е илюзионист, колкото аз съм композитор! Аз имам “Оскар” за магическо изкуство! Но за това специално ще говоря на голяма пресконференция.

- Разбрах, че строиш в “Лозенец” магически замък, подобен на този в Холивуд. Какво ще представлява?
- Запазвам отпред прочутата къща на мистър Сенко. Не мога да си представя, че ще я пипам. Държавната оценка за нея навремето беше 60 000 долара, но на мен ми излезе по-скъпо. Направих тройна замяна, за да я имам. Съпругата на Сенко искаше апартамент за нея, а не пари. За да й вземе апартамента, който тя си хареса, на хората трябваше да намеря друг. Невероятна комбинация! Адвокатите на Сенко я направиха. Нейният апартамент го ремонтирах, за което дадох още пари и т. н.

Сега се надстроява над къщата, пред нея, зад нея – тя ще остане в средата. Къщата ще се свърже с ресторанта. Вътре ще има хотелска част и нещо средно между пиано бар и найт клуб. Всички стаи, около 20, няма да имат номера, а ще носят имена на велики магьосници – стаята на Сенко, стаята на Худини... – десетина български и десетина световни. Ще има и школа за подготовка на млади магьосници, фестивали ще се правят.

Надявам се до ноември да бъде готов грубият строеж. А ако имам късмет, догодина през ноември за моя юбилей – 70 години и 50 години на сцената, ще го приключим. Очаквам големи имена, магове, да ми дойдат на гости. Това ще бъде сериозна атракция, защото ще бъде единственият магически замък в Европа!

- Твоят близък приятел министърът на културата Вежди Рашидов няма ли да ти помогне?
- Не виждам как би могъл. Не съм го питал. Аз съм много притеснителен за такива работи да си моля приятелите за услуги. Ако мога да го направя сам – правя го, ако не – не!

- Само с твои средства ли смяташ да се справиш?

Нямам никакви средства

- банката трябва да отпусне! После се надявам да си върна парите, след като се разработи хотелът. Една фирма ще се занимава с това. Много разчитам и на дъщеря ми, която в момента е за малко в Щатите да се върне и да поеме мениджмънта. Много окумуш хлапе, не че ми е дъщеря!

- Наистина ли за нищо не си се обръщал към Вежди Рашидов?!
- Не съм отишъл нищо да му искам! Но много хора ме карат: “Моля, ходатайствай пред Вежди за това и това!” Избягвам да го правя. Той не се промени, държи се по същия начин с мене, както преди.

По-рано той живееше до хотел „Кемпински - Зографски” и казваше: “Абе, като тръгна нагоре по баира, колата ми сама завива към теб!” Дойде, пие едно кафе дори само, и тогава се прибира.

А по-хубаво шкембе не съм ял от неговото - много вкусно го прави! Един ден отивам в тях, а той очаква след час - два да дойдат други гости. Вежди ми вика: “Ще хапнеш ли едно шкембе набързо?” Казвам: “Хайде!” С хубав хляб, а шкембето с фантастичен вкус! И на мен, какво ми стана, викам: “Ще сипеш ли още едно?” Той след малко ми предлага пак. И така –

изядох 5-6 шкембета и повече от половин хляб

А Вежди: “Асторе, утре за работниците нямам ядене!”
След известно време ме канят двете дами в предаването “Търси се”.

Те решили да му се обадят. Той казал: “Ще направя едно шкембе и ще му го изпратя в студиото!” И им обяснил как съм му изял шкембето за работниците! Хората от телевизията казали: “Господин Рашидов, няма нужда да пращате шкембе, ни ще купим!” Но той им казал: “А, не, Астор ще познае, че не съм го правил аз!”

Минимум три рождени дни си е правил Вежди в моя ресторант. Ние с него се бъзикаме така: “Ние сме еднояйчни близнаци от две различни майки!” Посред нощ да ме вдигне за нещо, ще отида! И той за мене би направил всичко, но аз не искам да злоупотребявам!

Един път имах работа към неговото министерство и влязох в кабинета му преди него, още не беше дошъл, а много народ го чака. Чувам гласа му, той идва и се оглежда с кого да започне. А аз отидох при него му викам строго: “Вие кого търсите?” Умряха от смях всички.

- Като говорихме за властимащи, знам, че си показвал фокуси на Бойко Борисов...
- Бойко е бил в моя ресторант. После отидох при него - тогава беше кмет, да го помоля за няколко реда за един европейски фестивал, който подготвяхме. Много точно всичко направи. Викам му: “Чакай пък аз да покажа една магия!” С едни карти. Избира си карта, аз го карам да я върне обратно в тестето, да я подържи малко и... картата се сменя! Бойко вика: “Не може да бъде! Много силно я стисках! Втори път ще ми го покажеш ли?!” Казвам: “Никога не повтарям номер, но заради тебе ще го направя!” Вторият път той наистина щеше да скъса картата от стискане, но тя пак се смени! И Бойко тогава вика: “Е, признавам те!”

- Мими Иванова те поставя сред тримата най-важни мъже в живота си. Това ласкае ли те?

- Мими Иванова е първата ми голяма любов.

Тя беше на 19, аз - на 22. Три години бяхме заедно. Нямаше причина, заради която да се разделим. Но тя влезе в първия випуск на естрадния отдел на Консерваторията. Започна да учи и да пее с оркестър “София”, аз тръгнах на път из Европа и физически се разделихме. В момента сме в отлични отношения и винаги сме били така. Никога не сме имали разправии и скандали. Близки приятели сме с Развигор, празнували са си рождените си дни в моя ресторант, аз съм участвал в нейни шоупрограми, тя - в мои. Преди няколко години дъщеря ми каза: “Абе, тате, ти с никого не се караш, особено с бившите си приятелки!”

Е как като съм бил години с една жена, утре да не си говорим и да си извръщам главата настрани като я видя?! Много хора правят точно така. Аз – не мога!

- Пак Мими казва, че голямата жена в живота ти е бившата ти съпруга Пепа. Защо се разделихте?
- С Пепа съм бил най-дълго време. Тя подаде молба за развод. Не знам защо и не съм я питал.
Следващата ми голяма връзка беше с Таня - живяхме 8 години заедно, беше хореографка на моя балет и първа асистентка, която още работи в ресторанта ми. Тя е най-добрият човек, когото познавам.

После имах 7-годишна връзка с Деси - манекенка и дизайнерка, при мен стана и магьосница, и управител на заведението, но се уреди да замине за Америка, аз дори й помогнах.

Една от по-късните ми връзки е с едно момиче, на което баба й беше с три години по-млада от мен. След това е рехабилитаторката, с която бяхме заедно около 2 години.

Има-няма месец, откакто приятелски се разделихме с една много готина дама на 36 години. Не искам да й казвам името, защото току-що може да се е запознала с някой и да й объркам работата!

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Магът Астор: Преди месец се разделих с последното си гадже | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди