изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:06 EEST
КООПЕРАТОРИ ОТ БЪЛГАРЕВО ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ; УВЕЛИЧИЛИ СА СЕ БЕЗРАБОТНИТЕ    
НовиниВ 8 часа днес трябва да започне протестното събрание-шествие на кооператорите на ЗКПУ "Калиакра" в село Българево. То ще продължи от центъра на селото до стопанския двор на кооперацията и е срещу поделението на "Доминион грейн-България" АД в Каварна.

С него кооператорите настояват търговското дружество да освободи заеманите помещения и да върне машините в кооперативния двор, тъй като те се ползват без да се плаща наем, с което допълнително се ощетява кооперацията. Решението за протестните действия е взето на Общо събрание на ЗКПУ "Калиакра", проведено на 3 септември.

============ 

18.64 процента е нивото на безработицата през август в трите общини, обслужвани от дирекция "Бюро по труда" - Добрич, Добричка и Крушари, съобщи за НДТ старши експертът Маргарита Матева. За август м. г. нивото е било 17.67 на сто. Броят на добруджанци без работа през последния месец обаче е почти същият както през юли - почти 12 500 души. Според Матева, от септември се очаква завишение на новорегистрираните безработни заради сезонната заетост в туризма и селското стопанство.

НДТ - 10 септември 2002 година

 


Сходни връзки

КООПЕРАТОРИ ОТ БЪЛГАРЕВО ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ; УВЕЛИЧИЛИ СА СЕ БЕЗРАБОТНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди