изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:11 EEST
Окръжен съд – Добрич, остави в ареста 53-годишен от с. Росица, разследван за смъртта на съселянин    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, за втори път потвърди наложената на 53-годишния Пейчо В. Ил. от с. Росица, община Ген. Тошево мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем за това, че на 11.06.2012 г. в с. Росица е причинил на 57-годишно лице от същото село средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота. Държавното обвинение посочва, че настъпилата десетина дни по-късно смърт на пострадалия е пряка и непосредствена последица от причинената средна телесна повреда.

 Според разследването, след като пили бира, двамата тръгнали да се прибират заедно. По-късно свидетел по делото намерил 57-годишния в безпомощно състояние.

Пейчо Ил. е привлечен като обвиняем на 07.07.2012 г. и на 10.07.2012 г. Районен съд – Ген. Тошево,  взе спрямо него най-тежката мярка за неотклонение. На 16.07.2012  г. Окръжен съд – Добрич, потвърди определението на първоинстанционния съд.

Сега Пейчо Ил. обжалва пред въззивния съд отказ на Районен съд – Ген. Тошево, от 03.09.2012 г. да измени наложената мярка за неотклонение.

Адвокатът му пледира днес, че разследването е разполагало с достатъчно време от задържането на Пейчо Ил. и по-нататъшното му оставане в ареста е необосновано. Защитникът посочи, че той има постоянен адрес в с. Росица, както и че имотът му там е оставен без надзор. Адвокатът смята, че с налагането на по-лека мярка за неотклонение домашен арест, ще се предотврати възможността подзащитния му да извърши друго деяние или да се укрие.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, се противопостави на искането, като посочи, че е налице обосновано предположение за авторството на Пейчо Ил. на престъплението. Прокурорът каза, че повдигнатото обвинение евентуално ще бъде преквалифицирано в по-тежко – за причиняване на смърт по непредпазливост. Държавното обвинение намира, че не е отпаднала опасността 53-годишният да извърши друго деяние или да се укрие, нито са представени нови обстоятелства, които да аргументират изменението на мярката за неотклонение.

Определението, с което Окръжен съд – Добрич, потвърди наложената на Пейчо Ил. мярка за неотклонение задържане под стража, не подлежи на обжалване и протест.

 

10.09.2012 г.                                             Пресслужба Добрички окръжен съд          

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, остави в ареста 53-годишен от с. Росица, разследван за смъртта на съселянин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди