изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:30 EEST
Махат част от евродепутатите ни заради спада на населението    
Европейски съюзОчаква се държави членки на Европейския съюз, сред които сме и ние, да се лишат от евродепутати заради намаляването на населението, показва доклад в европейския портал "Еuractiv". Франция, Великобритания, Италия и Испания пък ще имат по-голям брой представители.


Според преброяването на населението, проведено във всички членки на ЕС, най-драстично обезлюдяване се забелязва в България, която сега има 7 351 633 души, с 582 000 по-малко спрямо преди 10 години.

Очаква се от сегашните 18 евродепутати да останем с двама по-малко на изборите през 2014 година и с още четирима по-малко през 2019 и 2024 година.

Евродепутатите на Унгария, Чехия и Литва стават също значително по-малко и това е според предложението на Андрю Дъф, член и на комисията по конституционните въпроси на Европейския парламент.

Според него очакваното присъединяване на Хърватия към Европейския съюз на 1 юли 2013 година също ще допринесе за промени.

Преди Хърватия да се присъедини обаче нейните гласоповадатели ще изберат свои национални депутати да работят като членове на ЕП за остатъка от мандата на парламента. Така броят на евродепутатите ще достигне 766 души. Но на изборите за ЕП през юни 2014 година хърватските евродепутати ще бъдат включени в броя от 751 души въз основа на Лисабонския договор. Това очевидно ще изисква съкращаване на броя на евродепутатите на други страни. http://www.trud.bg
 


Сходни връзки

Махат част от евродепутатите ни заради спада на населението | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Махат част от евродепутатите ни заради спада на населението
Автор: Anonymous да 2012-09-11 @ 19:45 EEST
3 милиона пенсионери , 46 хиляди ДС бандити - мутри, 1 милион цигани - брагя роми 3,6 милиона ГЕРБ-ГРОБ

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди