изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:11 EEST
Израел ще инвестира в земеделие и технологичен парк    
По света  Винаги бихме застанали срещу всеки терорист, тероризъм или държава, която произвежда такъв, стига да имаме достатъчно доказателства. В момента ние ги нямаме и затова продължаваме усилено да работим по разследването.

Това заяви българският премиер Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос по случая с атентата в Бургас на официална съвместна пресконференция с израелския си колега Бенямин Нетаняху в Ерусалим, след като двамата разговаряха на "четири очи", съобщиха БТА и "Фокус".

Борисов и 11 министри пристигнаха късно снощи в Израел, а тази сутрин българската правителствена делегация посети мемориалния комплекс Яд Вашем в Ерусалим, изграден в памет на загиналите в Холокоста евреи. В експозицията е отбелязано и спасяването на българските евреи.

„Вечна памет - поклон” - написа Борисов във възпоменателната книга. Вероятно организационни неуредици и липса на координация от страна на посолството ни в Израел станаха причината придружаващите делегацията журналисти да пропуснат посещението в Яд Вашем.
На брифинга българският премиер подчерта, че разследването на атентата в Бургас се води от българските служби , които си партнират със службите от САЩ, Израел, Великобритания. "България ще настоява да се намерят и да бъдат съдени онези, които извършиха този кървав атентат срещу израелски граждани, при който беше убит и български гражданин", заяви Борисов. Той добави, че към настоящия момент ние не разполагаме с достатъчно информация, която категорично да каже кой е извършителят.

Той припомни, че разследването разполага с пръстовите отпечатъци на извършителя, негова снимка и ДНК профил. "Службите трябва да поработят много добре и ние да разберем кой е този човек, от къде е дошъл; по този начин ще разгадаем цялата схема и взаимовръзки", коментира премиерът.

"Има разлика между това, което имаме и държим, и това, което показваме, защото би застрашило източниците на нашата информация", заяви в отговор министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху. Той добави, че Тел Авив търси най-добрите начини за съвместна работа с българското правителство и с други правителства, за да "имаме резултати, които се очакват от нас, за да може Хизбула под диктата на Иран да спре световния терор".

Преди това Нетаняху каза за пореден път, че Израел има несъмнена информация за това, че атентатът в Сарафово е извършен от Хизбула. "Това е същият модел на провалилата се атака на Хизбула, която беше планирана в друга страна срещу туристи, и ние не предполагаме, ние знаем това, което казваме", категоричен беше израелският министър-председател.

Той се обърна към българския си колега с думите: „Отговорихте на всички наши очаквания, Вие лично, Вашето правителство, Вашите хора, Вашите доктори - всички отговорихте на нашите очаквания". И допълни, че България и Израел трябва да бъдат неразделни в борбата срещу тероризма.

На срещата са били обсъдени бъдещи израелски инвестиции в България в секторите земеделие и технологии, каза още Нетаняху. "Обсъдихме и важни факти, за които светът трябва да знае за България - стабилността и успехите на вашата страна и данъчната политика, които са фактори, създаващи възможности за привличане на инвеститори в България", допълни още израелският премиер, цитиран от БГНЕС.

"Много е важно да се каже днес, че по отношение на туризма съвместните планове, които имаме, търпят развитие", каза на свой ред  българският министър-председател. "Ще бъда истински доволен и горд от това, че израелски технологичен парк, би могъл да пренесе цялото си производство в България, тъй като Израел е първа сила в света по технологии и иновации и трета в сектор здравеопазване", коментира  Борисов  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Израел ще инвестира в земеделие и технологичен парк | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди