изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:17 EEST
С ПОДКРЕПАТА НА Ж. ЖЕЛЯЗКОВ СТАРТИРА КАМПАНИЯ "ОПОЗНАЙ РОДНИЯ КРАЙ"    
ОбразованиеВ първия учебен ден 6500 ученици от І до ІV клас в 72-те училища на територията на област Добрич, ще получат книжката-пътеводител "Опознай родния край - Златна Добруджа", съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Децата, посетили определените 15 уникални туристически обекта в срок до 30 юни 2013 г., ще бъдат наградени.

На 17 септември, при откриването на новата учебна 2012/2013 год.,  ще бъде даден стартът на Националната кампания "Опознай родния край" в област Добрич. Кампанията е под патронажа на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, организира се от Българския туристически съюз и се реализира с подкрепата на областния управител Желязко Желязков, добавят още от администрацията. В първия учебен ден с помощта на РИО на МОМН Добрич, книжката-пътеводител за кампанията ще бъде предоставена безплатно на всички ученици от І до ІV клас, на директори, преподаватели и възпитатели  в 72-те училища на територията на област Добрич, където те се обучават.  Екипът, ангажирал се с подготовката на това начинание, под председателството на зам.-областния управител Тодор Георгиев, формулира целта на кампанията - стилистиката на пътеводителя е съобразена с възрастта на малките ученици. Желанието е да се провокира интереса им и да се обогатят знанията като стъпка към опознаването на богатото културно-историческо наследство и природно богатство на България. Специално изготвеният пътеводител "Опознай Родния край – Златна Добруджа", включва 15 уникални места, в това число и обекти от националното движение "Опознай България - 100 Национални туристически обекта", които се намират на територията на област Добрич. На самата книжка има определени места за печат, който ще се поставя при посещение на всеки от 15-те обекта в областта. Кампанията продължава до 30 юни 2013 г., и очакванията са малките пътешественици да се включат масово в този урок по родолюбие.

Областният управител Желязко Желязков е убеден, че е намерена много добра форма за популяризиране на уникалните духовни и природни богатства на родния край и възможност да се възпитават децата в дух на патриотизъм и любов към природата.

Предстои в края на седмицата на специална пресконференция кампанията да бъде представена от работната група, ангажирана с организацията на инициативата за област Добрич. В екипа влизат Тодор Георгиев - зам.-областен управител, Неделчо Василев - представител на Български туристически съюз за областта и директор на ТСБ - Добрич, Жоро Тошков - старши експерт по начално образование в РИО на МОМН и Кемал Асан - главен експерт в областна администрация Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

С ПОДКРЕПАТА НА Ж. ЖЕЛЯЗКОВ СТАРТИРА КАМПАНИЯ "ОПОЗНАЙ РОДНИЯ КРАЙ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди