изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:14 EEST
МНЕНИЯ НА ЧИТАТЕЛИТЕ ЗА СПИРАНЕ НА ВОДОПОДАВАНЕТО В ДОБРИЧ    
Общество Красимир Дуков ПОЛИТИЧЕСКИ!!!! ТОВА Е ГЕНОЦИД НА ДЪРЖАВАТА СПРЯМО СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД!!! Принципал на ВиК е Държавата не ние редовните платци на ВиК. СМЯХ И ПОЗОР едно частно дружество да постави държавата на колени!!!! Ние добричлии граждани ли сме на тази държава или не???  Това което се случва с ВиК – Добрич е Психологически тормоз на нас жителите на Добрич и...добричка област от страна на „Енерго-Про България”. МИСЛЯ , ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДЪРЖАВАТА ДА СЕ НАМЕСИ И ДА ЗАЩИТИ ГРАЖДАНИТЕ СИ !!!Но тя държавата бездейства!

Не напразно има приети , закони , нормативни актове и международни конвенции!
Като :ЗАКОН ЗА ВОДИТЕ! Човешкото право на вода
и мн.други.
ЧОВЕШКОТО ПРАВО НА ВОДА -ООН - малко цитати
-“Човешките права на вода” дават право на всеки човек за достатъчно, непрекъснато, безопасно и физически достъпно използване на чиста вода за лични и домакински нужди"
-“ Правото на човек на вода”- това право е необходимо на човека за водене на достоен живот. Това е необходимо условие за реализиране на другите му човешки права. "
-“Свобода” - човек трябва бъде гарантиран от външна намеса, например прекъсване на достъпа му до вода или заразяване на водоизточника, както и
“Пълномощия” – система за доставка и управление на водата, осигуряваща равноправие и еднаква възможност на хората да се радват на тяхното право на вода. "
"Качество
Правото на човека на вода е не само право на непрекъснато и постоянно снабдяване с вода, но и правото да се получава и използува вода с подходящо качество. Това озна-чава, че водата, необходима за всяка личност и домакинство, трябва да е безопасна, което значи да няма микроорганизми, химически съставки и радиоактивни елементи, които да са опасни за здравето на човека. Нещо повече, водата трябва да е с определен цвят, мирис и вкус за всяка личност и за всяко домакинство.
Достъпност
Според Коментара водата, водните съоръжения и обслужването им трябва да бъдат достъпни за всички, без да има дискриминация, като тази достъпност е под юрисдикцията на държавата. Тя се индентифицира като постоянна величина и се определя както следва:
1. Физическа достъпност – водата, водните съоръжения и обслужването им трябва да бъдат физически достъпни за всички части на населението, което се определя като “непосредствена близост за използуване на вода за всяко домакинство, образователна институция и работно място”, да са с подходящо качественно и културно съответствие за всека личност и домакинство, независимо от тяхната възраст, пол.
2. Икономическа достъпност – водата, водните съоръжения и обслужването им, както и свързаните с това преки и косвени разходи, такси и др. трябва да бъдат финансово достъпни за всеки. Недискриминираност – достъпът до водата, водните съоръжения и обслужването им трябва да се осъществява според закона и без дискриминация на основа на раса, цвят на кожата, пол, език, религия, политически или други разбирания, национален и социален произход, богатство, родство или друг статус.
3. Достъп до информация – достъпът до информация се определя като право на търсене, получаване и споделяне на информация отнасяща се до водата.''

ОТВОРЕНО ПИСМО НА ПЕТЯ СЛАВОВА ОТНОСНО СПИРАНЕТО НА ВОДАТА В ДОБРИЧ

ДОБРИЧ ОСТАВА БЕЗ ВОДА И МИНАВА НА ВОДЕН РЕЖИМ
 


Сходни връзки

МНЕНИЯ НА ЧИТАТЕЛИТЕ ЗА СПИРАНЕ НА ВОДОПОДАВАНЕТО В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди