изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:27 EEST
В ПЕТ ПУНКТА В ДОБРИЧ СЕ РАЗДАВАТ ХРАНИТЕ ОТ „БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ”    
Новини     В пет пункта в Добрич се раздават хранителните продукти, осигурени за социално слаби граждани по програма „Благотворителност”. Те са в ДКЦ II, пенсионерските клубове по ул. „Христо Ботев”, ул. „Брацигово” и ул. „Дунав”, както и в храм „Света Троица”. Правоимащите от общината са 2 418.

До 2 октомври продължава първият транш по програмата, която ДФЗ осъществява в партньорство с БЧК вече пета поредна година. Тя е финансирана с европейски средства и подпомага най-нуждаещите се хора в Общността с безплатни хранителни продукти. Сега гражданите получават общо 12,140 кг от 9 вида хранителни продукти. Всеки пакет включва брашно, ориз, спагети, захар, зрял фасул, макарони, царевично нишесте, обикновени вафли и бисквити.

     Тази година обхватът на кампанията бе разширен с 3 нови целеви групи: семейства, които през предходната календарна година са получили помощ за учебни разходи за първокласници; лица, участвали в дейност „Личен асистент” по Националната програма „Асистенти на хора с увреждания”; лица и семейства, ползвали еднократна помощ за здравни, образователни, комунално-битови и други нужди. На подпомагане подлежат отново и хората, получили помощи за отопление за изминалия отоплителен сезон; майки и осиновителки с деца до една година, получавали месечни помощи по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД); както и семейства на деца с увреждания. Списъците се изготвят от Агенцията за социално подпомагане и се предоставят на БЧК.

Храните се раздават в пунктове на БЧК на два транша. Първият продължава от 10 септември до 2 октомври, а вторият – от 24 октомври до 23 ноември 2012г. В случай че останат нераздадени хранителни продукти след двата транша, остатъчните количества ще бъдат предоставени на институции: домове за медико социални грижи за деца; за стари хора, домашен социален патронаж и др.

С втория транш нуждаещите се ще получат нов пакет от същите продукти, както и слънчогледово олио, конфитюр, леща, картофено пюре, пчелен мед и кафе. Общо 22 млн. килограма храни ще бъдат раздадени в цялата страна в рамките на двата транша на програмата, посочват от ДФ „Земеделие”. НДТ

 

 


Сходни връзки

В ПЕТ ПУНКТА В ДОБРИЧ СЕ РАЗДАВАТ ХРАНИТЕ ОТ „БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди