изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:48 EEST
СМЕНЯТ УПРАВИТЕЛЯ НА ВиК В ДОБРИЧ ДАМЯН КАЛЧЕВ    
НовиниДамян Калчев вече няма да е ръководител на ВиК - Добрич. Това стана ясно след посещението на премиера Бойко Борисов и регионалния министър Лиляна Павлова в генералтошевското село Росица. Екип от специалисти поема ВиК - Добрич, съобщи пред журналисти министър Лиляна Павлова, след като преди това премиерът заяви, че Калчев трябва да бъде махнат. "Добричлии могат да бъдат спокойни - няма да има режим. Лично в петък преговарях с ръководството на енергийното дружество "Енерго-про". Взехме заем, с който погасихме 50 на сто от дълга, а за останалата част е направено споразумение за разсрочено плащане.

Управителят на дружеството пое отговорността и така или иначе трябва да бъде освободен. Дружеството се поема от екип от специалисти от София и големи държавни дружества в страната. Те ще го управляват, докато навлезе нов управител. Ще се оптимизират разходите, както и състава, защото според нас 600 души са много като персонал" - каза Павлова. Тя поясни, че водопреносната мрежа на областта е проектирана така, че 80 на сто от нея да обслужва индустрията и едва 20 на сто - населението. "Сега тук няма такава индустрия и това съотношение трябва да бъде променено. Така ще се спестяват и разходи на електроенергия, защото с по-малко ток ще се захранват водопроводи с по-малко сечение. Сега има тръби с ф 1000" - поясни Павлова. Тя отново припомни, че е сезирала прокуратурата за предприетата от "Енерго-про" мярка - лишаването на трети лица от вода, заради взаимоотношения между две дружества. Министърът припомни, че ВиК - Добрич има да събира 8.5 млн. лв. от некоректни абонати, като заяви, че екипът от специалисти ще отпимизира и събирането на дълговете на дружеството. НДТ

ДОБРИЧ ОСТАВА БЕЗ ВОДА И МИНАВА НА ВОДЕН РЕЖИМ

 


Сходни връзки

СМЕНЯТ УПРАВИТЕЛЯ НА ВиК В ДОБРИЧ ДАМЯН КАЛЧЕВ | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СМЕНЯТ УПРАВИТЕЛЯ НА ВиК В ДОБРИЧ ДАМЯН КАЛЧЕВ
Автор: Anonymous да 2012-09-17 @ 14:22 EEST
И чисто ще я вапсат ВиК с екип от специалисти да го управлява, нека  да накарат мангалит да си платят израходваната вода първо и тогава да се хвалят.
СМЕНЯТ УПРАВИТЕЛЯ НА ВиК В ДОБРИЧ ДАМЯН КАЛЧЕВ
Автор: Anonymous да 2012-09-17 @ 15:36 EEST
Фирмата има задължения за изразходвана ел .енергия.Тя има и взет заем преди встъпване на длъжност на Д.Калчев ,с част от който предходния управител се разплати отново за изразходвана и неизплатена ел.енергия .Фирмата има и  задължения към доставчици.Така,че общия размер на задълженията на фирмата не са за подценяване.Недоборите или задълженията на абонатите на ВиК не са малко /не се разбра 10 или 8 милиона лева са/,но част от тях са несъбираеми и са няколкократно по-малко от общия размер  на задълженията на фирмата.Интересно през последните 10 години принципалът /министерството упражнявали ли са контрол върху водното дружество?Защото не са малко и загубите на вода във водното дружество.Относно кадрите-Дамян Калчев и екип правеха неведнъж изявления,че старите кадри им пречат.Добре освободиха много работещи във фирмата,между които и изключителни специалисти и назначиха други верни на партията ,но нямащи нищо общо с предмета на дейност на фирмата.Какво се получи-заведени  съдебни искове за неправомерни уволнения,които в повечето случаи са в полза на уволнения.Това също е в ущърб на фирмата,тъй като обезщетенията се плащат от ВиК,а не от управителя или юристите.Време е всеки да работи според придобитата квалификация ,умения и мотивираност.Време е Държавата да упражнява правата си на собственик и да упражнява ефективен контрол върху ВиК както и е време партиите и техните овластени лица да мислят повече държавнически.Желая на Дамян Калчев да намери реализация в област,в която има компетентност.Защото вредите ,които се нанесоха на дружеството са по-големи от ползите, които извлякоха шепа хора.Кому беше необходимо всичко това ?
СМЕНЯТ УПРАВИТЕЛЯ НА ВиК В ДОБРИЧ ДАМЯН КАЛЧЕВ
Автор: Anonymous да 2012-09-17 @ 16:16 EEST

Отговорът на въпроса Ви е много кратък: На партията!

СМЕНЯТ УПРАВИТЕЛЯ НА ВиК В ДОБРИЧ ДАМЯН КАЛЧЕВ
Автор: Anonymous да 2012-09-17 @ 17:50 EEST
Вообще да не ми го освобождават ,ами да го обесят за крака на центъра на Добрич.Некадърници такива ,ще ви плащаме ние за кражбите и течовете и за далаверите не ви е срам.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди