изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:25 EEST
Франция забрани проучванията за шистов газ    
Политика У нас ГЕРБ отхвърли мораториума на АТАКА срещу опасния добив с хидравлично разбиване

Франция забрани проучванията за шистов газ. Седем молби за разрешителни за проучване на хидрогорива във Франция ще бъдат отхвърлени заради опасенията относно безопасността за хората и околната среда, съобщи френският президент Франсоа Оланд на конференция. „Поисках от Делфин Бато, министър на екологията, трайното развитие и енергетиката да обяви, без да чака, отхвърлянето на седем молби за разрешително, депозирани пред държавата, които породиха легитимно безпокойство в редица области”, заяви френският президент, без да уточнява кои молби има предвид. „Колкото да разработването и експлоатацията на неконвенционални хидрогорива, това ще бъде моята линия на поведение през целия ми мандат”, изтъкна Оланд. Предишното правителство отмени миналата година три предоставени разрешителни на компанията „Тотал” за проучване за шистов газ, но други молби за разрешително, които не са свързани изрично с проучванията за шистов газ, все още се разглеждат от администрацията. „При сегашните ни познания никой не може да заяви, че проучванията за шистов газ и шистово масло чрез хидравлично разбиване, единствената позната днес техника, не създава тежки рискове за здравето и околната среда. Шистовият газ поставя много въпроси”, категоричен бе Оланд и допълни, че „разбира икономическите аргументи и често преувеличените оценки за находищата”.

Припомняме, че у нас първо партия АТАКА предложи да се наложи мораториум върху проучванията и добива на газ от шисти. В последната седмица на ноември 2011 г. обаче ГЕРБ и „независимите” депутати отхвърлиха искането на националистите в дневния ред на парламента да влезе предложението за въвеждане на мораториум върху проучването и добива на шистов газ. Депутатът от АТАКА Павел Шопов дори свика трибуна в кулоарите на НС, за да запознае журналистите с текста на мораториума. Преди време от парламентарната трибуна Волен Сидеров пък се обърна към премиера Борисов с думите: „Върнете рушвета, ако сте взели такъв, прекратете проучването на „Шеврон” за шистов газ и изгонете тази компания от България.” 

http://www.vestnikataka.bg

ВСИЧКО ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ 

 


Сходни връзки

Франция забрани проучванията за шистов газ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди