изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:28 EEST
ВИПДЕНТ СПЕЧЕЛИ "КАМЕНИЦА ФЕНКУПА 2012"    
ТуризъмПри отлична организация в събота и неделя в Албена се проведе Големият финал на юбилейното 10-то издание на футболния турнир за аматьори "Каменица ФЕНкупа 2012". Началото на най-оспорваните мачове поставиха специалните гости Йордан Лечков и Трифон Иванов, както и клубната легенда на Берое (Стара Загора) Петко Петков и бившият голмайстор на "А" група Георги Славков. В състезанието участваха най-добрите 24 тима от цялата страна, които извоюваха първо и второ място в 12-те регионални полуфинала, които се изиграха от април до юли.

Отборът на ВипДент от Пловдив спечели тазгодишното юбилейно издание на "Каменица ФЕНкупа", след като отстрани по пътя към финала всичките си конкуренти. Финалният мач противопостави бургаския Ахелой и пловдивския ВипДент, а крайният резултат бе 2:0 в полза на момчетата от Пловдив. Шампионите получиха купата си от звездата от САЩ‘94 Трифон Иванов, а „Каменица“ АД им подари възможността да посетят и гледат на живо мач на любимия си европейски отбор. Още на сцената, веднага след като получиха мечтаната шампионска титла, играчите от ВипДент официално обявиха, че ще гледат мач на своите любимци от Барселона на техния „Ноу камп“.

Във финалния мач ВипДент откри резултата с гол в самото начало на първото полувреме. Момчетата от Пловдив държаха в напрежение ахелойци почти до края на мача, когато отбелязаха и своето второ попадение, което им гарантира шампионското място.

Емоциите на публиката бяха изключителни не само на финалния мач. На полуфиналите „пловдивско дерби“ противопостави Калояново и ВипДент, точно 4 месеца след мача за регионален шампион на Пловдив – тогава победата бе за Калояново. Този път те отново поведоха, но минути след това техните съграждани изравниха. Мачът завърши с наказателни удари, които изведоха ВипДент до финала. В другия мач за място на финала Ахелой и ВМВ (Севлиево) предложиха страхотно зрелище, размениха си по един гол преди почивката, а след нея резултатът остана без промяна. Мачът бе решен отново с дузпи и така Ахелой се класира за финала. Четвъртото място остана за отбора на Калояново, а бронзовите медали отидоха при момчетата от Севлиево.

Времето в Албена беше страхотно за футбол, а отличните умения на „звездите от квартала“ направиха от Големия финал на "ФЕНкупа 2012" най-атрактивното спортно събитие в курорта. Макар голямата награда да бе за отбора шампион, организаторите на "Каменица ФЕНкупа" и партньорите на турнира бяха помислили и за публиката. От adidas осигуриха много спортни артикули, а официалният превозвач на "Каменица ФЕНкупа" – Ford Moto-Pfohe, „възроди“ една от любимите игри на "ФЕНкупата" – футболното жонглиране. Фенове и участници се пробваха в съботния полуфинал, а в неделя преди полуфиналите тримата с най-добър резултат предложиха страхотно зрелище. Наградата – SPA&test-drive уикенд в Банско с осигурен автомобил Форд, бе заслужена от Филип Филипов от Клетката, който направи истинско шоу за публиката и над 500 „бройки“. Щастливецът със специалната награда на Ford – посещение на мач от Шампионската лига, бе определен с томбола преди финалния мач. Леката ръка на Трифон Иванов изтегли Дора Пенева от София, а Туньо препоръча на късметлийката да гледа мач на Барселона.

Другата индивидуална „футболна екскурзия“, осигурена от GLOBUL, бе предвидена за голмайстора на финалната фаза. Двама бяха играчите с най-много попадения – Пламен Крумов от Ахелой и Филип Филипов от Клетката отбелязаха по 8 гола и голямата награда трябваше да бъде определена чрез жребий. Късметът се усмихна на Пламен, а за Филип остана специалната награда от adidas – оригинален екип на Милан с автограф на звездата Алешандре Пато и неговите съотборници.

Екип с автографи имаше и за най-спортсменския отбор – Кашкавал турист. Момчетата от Габрово получиха екип на настоящия първенец в Шампионската лига Челси с автографи на най-големите звезди на тима. Овациите за приза „Най-атрактивен играч“ получи Христо Чалъков от ВипДент. По време на двата дни от Големия финал на "ФЕНкупа 2012" Мартин Емилов от севлиевския ВМВ допусна едва две попадения във вратата на своя отбор, което му донесе титлата “Най-добър вратар“.

С Големия финал завърши юбилейното издание на турнира. Десетата поред "Каменица ФЕНкупа" бе изключително успешна – в надпреварата участваха близо 18 000 „звезди от квартала“, които изиграха над 1500 мача и отбелязаха повече от 10 000 гола. Заедно с корпоративните партньори - adidas, GLOBUL, Ford Moto-Pfohe и Samsung, юбилейната "ФЕНкупа" затвърди името си на най-мащабния турнир по футбол за непрофесионалисти в България.

 


Сходни връзки

ВИПДЕНТ СПЕЧЕЛИ "КАМЕНИЦА ФЕНКУПА 2012" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди