изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:14 EEST
821 ПЪРВОЛАЦИ ПРЕКРАЧВАТ УЧИЛИЩНИЯ ПРАГ    
ОбразованиеДнес училищния праг на школата в Добрич ще прекрачат 821 първокласници. Всички малчугани, които за първи път ще чуят училищния звънец ще получат от кмета детската книжка „Добрич–моят роден край” с лично поздравление, съобщиха от пресцентъра на кметството. Оттам уточниха, че тази година училищните ръководства сами решават в колко часа да открият новата учебна година, като в повечето учебни заведения е решено това да стане в 9.00 часа, когато там ще се издигане националният флаг и химнът на Република България.

Учебната година започва и за детските градини в Добрич. През тази учебна година те ще посрещнат за 658 деца в първа група. В общинските училища ще се обучават 8 654 ученика в 339 паралелки. Предвидените паралелки с прием от завършен седми клас в общинските училища са реализирани, с изключение на една, посочват още от общината.

През тази година тя е осигурила около 310 хиляди лева за ремонт на всички 16 училища и 17 детски градини в общината. В училищата са извършени ремонти на котли, на отоплителни инсталации в три училища, на стълбище, на класна стая, топлоизолация, вентилация на работилница, подмяна на дограма. Ремонтите в учебните заведения са приключили навреме. Предстои по програма „Оптимизация на училищната мрежа” в общинските училища да бъдат усвоени още 450 000 лв.

В различни детски градини са извършени хидроизолации на покриви, изграждане и монтиране на вентилационни системи на кухненски блокове, изграждане на газопреносна мрежа и монтаж на газови печки, възстановяване на огради, подтерасия, бордове и чела. За всички детски градини са закупени ел. конвектомати за кухненски блокове.

През летния период са почистени дворовете, сградите и помещенията, като са осигурени много добри хигиенно-санитарни условия, посочват от общината. Във всички детски градини и училища са създадени противопожарни и противоаварийни условия и безопасност на движение в района за децата и учениците. Извършените от общината и РЗИ проверки са установили, че всички общински учебни заведения са много добре подготвени и освежени за новата 2012/2013 учебна година.

Закупени са и са доставени навреме необходимите учебници и учебни помагала за учениците от първи до седми клас и подготвителните групи от детските градини на стойност около 251 хиляди лева.

От община Добрич изразяват благодарност към всички училищни ръководства, педагози, служители, родители за проявеното съпричастие в решаване на основната ни задача - добричките деца да се обучават и възпитават в добри и качествени условия.

     НДТ

 

 


Сходни връзки

821 ПЪРВОЛАЦИ ПРЕКРАЧВАТ УЧИЛИЩНИЯ ПРАГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди