изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:23 EEST
Шестима от с. Сенокос са подсъдими за 11 кражби от имоти в 6 села    
Ред и сигурност На 19.09.2012 г. Районен съд – Балчик, щe разгледа наказателно дело за 11 кражби, извършени в различно съучастие от 6 лица от с. Сенокос. За пет от тях деянията са сторени при условията на продължавано престъпление. Всички кражби са направени след предварителен сговор между подсъдимите, чрез разрушаване на здраво направени прегради за защита на имотите и чрез използване на специални средства.

Районна прокуратура – Балчик, е повдигнала срещу 46-годишния Ас. Хр. В. обвинение за кражби на вещи на обща стойност 1316,26 лв., извършени от частни имоти на територията на с. Храброво, с. Сенокос, с. Дъбрава, с. Безводица в община Балчик и с. Полк. Свещарово в община Добричка. Той е без образование, безработен е, семеен. Ас. В. е сторил деянията след 14 осъждания и в условията на опасен рецидив.

21-годишния Н. Ас. М. ще отговаря за отнето имущество от частни имоти в същите села на обща стойност 1538,26 лв. Той има начално образование, не работи, не е семеен. Осъждан е за кражба и престъпленията, за които отговаря сега, се явяват сторени при опасен рецидив.

20-годишния Р. М. Н. е подсъдим за извършени кражби на територията на с. Храброво, с. Дъбрава, с. Безводица и с. Полк. Свещарово с отнето имущество на стойност 1114,66 лв. Той е с начално образование, безработен, не е осъждан.

38-годишния Енч. С. Анг. е обвиняем за кражба на стойност 56,80 лв. от имот в с. Сенокос. Той има начално образование, безработен, семеен е, осъждан.

На 18-годишния Дж. Н. Ас. е повдигнато обвинение за това, че като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си, в с. Сенокос е извършил кражби, при които е отнето имущество на обща стойност 323,80 лв. Той има основно образование, безработен е, не е семеен, не е осъждан.

26-годишния Р. Ас. Б. е подсъдим за отнето имущество от имоти в с. Сенокос на стойност 267 лв. Той има начално образование, работи, не е семеен, не е осъждан.

Ас. В., Дж. Ас. и Р. Б. са многократно осъждани.

В обвинителния акт е посочено, че през м. април 2011 г. Н. М., Р. Б. и непълнолетният Дж. Ас. се уговорили да извършат кражба от наследствената къща на добричлийка в с. Сенокос. С метален лост те откъртили решетките, поставени на  прозорец, и извършили кражба на велосипед, радиокасетофон, зарядно устройство за мобилен телефон и 3-метров удължител на обща стойност 151,40 лв. След разкриване на деянието велосипедът и зарядното устройство са били върнати на пострадалата.

Същия месец тримата след предварителен сговор влезли в наследствена къща на варненец в с. Сенокос. Те проникнали в имота като счупили стъкло на прозорец. Извършили кражба на китара, телевизор и други вещи на стойност 115,60 лв. След разкриване на деянието пострадалият получил обратно китарата, телевизора и разклонител.

През април 2011 г. Н. М., Р. Н. и Ас. В. се уговорили да извършат кражба от имота на добричлийка в с. Безводица. Те отрязали с клещи оградната мрежа и отнели два метални кола за асма, 200 кг винкел и арматура, и приспособление за барбекю на обща стойност 84 лв.

През пролетта на 2011 г. Н. М. и Ас. В. се уговорили да извършат кражба от имота на балчиклийка в с. Храброво. Влезли вътре и изнесли две 20-годишни маси.

През май 2011 г. Н. М., Р. Н. и Ас В. отишли в с. Полк. Свещарово, прерязали оградната мрежа на имота на добричлийка и отнели 17 броя метални масивни колове за лозе.

На 25.05.2011 г. Н. М., Р. Н. и Ас. В. разрязали с клещи оградната мрежа на имот в с. Дъбрава, собственост на жител на Варна, и извършили кражба на 6 броя поцинкована ламарина, 25 броя тръби по 70 кг, 40-годишна боруна за ралене, 150 кг отпадни железа и 10 броя колове, всичко на стойност 130,20 лв.

През юни 2011 г. Н. М., Р. Н. и Ас. В. разбили входната врата на дома на добричлия в с. Полк. Свещарово. Откраднали оттам 3 броя метални плотове за маса, свален от отчет мотоциклет „ИЖ” и 70 броя винкели, всичко на стойност 258,48 лв.

На 29.06.2011 г. същите подсъдими за втори път разрязали с клещи оградната мрежа на имота на варненец в с. Дъбрава и извършили кражба на ел. мотор за шмиргел, двигател за мотофреза, 10-килиграмов каменарски чук, 2 броя чугунени барбекюта, 30 буркана с компот, 30-годишен 200-литров метален казан и други вещи на обща стойност 588,98 лв. След разкриване на престъплението на пострадалия били върнати вещи на стойност 553,90 лв.

На 30.06.2011 г. тримата извършили кражба на вещи на стойност 53 лв. от имот в с. Храброво, собственост на балчиклия.

През м. юли 2011 г. Н. М. и Ас. В. с цел да извършат кражба влезли в имота на добричлийка в с. Дъбрава и изнесли П-образни профили, 300 кг отпадъчно желязо и колело от трактор на обща стойност 201,60 лв.

През м. сепетмври 2011 г. Енч. Анг. и Дж. Ас. влезли в дома на пострадалия вече гражданин от Варна в с. Сенокос. Те разбили първо входната врата на къщата, а след това катинара на складово помещение. Отнетите вещи са на стойност 56,80 лв.

Районна прокуратура – Балчик, уточнява, че по-голяма част от кражбите са извършени с магарешката каручка на подсъдимия Ас. В. Отнетите метални вещи били предавани в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали.   

Шестимата са се признали за виновни и направили пълни самопризнания.

 


Сходни връзки

Шестима от с. Сенокос са подсъдими за 11 кражби от имоти в 6 села | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.47 секунди