изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 03:18 EEST
ПО ВОДА ТРЪГНА НА УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧКО    
Образование Силен дъжд се изля днес над Добрич точно в часовете, когато в повечето училища се откриваше новата учебна 2012/ 2013 година. Лошото време обаче не помрачи настроението на учениците, които изпълниха класните стаи с весел смях и вдъхновение. Дори повечето коментираха: "Ще ни върви по вода!". Естествено, най-щастливи бяха децата, които прекрачиха училищния праг за първи път - първокласниците. Развълнувани и малко уплашени, те поеха по пътя на знанието, водени от своите учители. 

24 263 са учениците от 1 до 12 клас в Добричка област, съобщиха от Регионалния инспекторат. Първолаците са 1 672. Училищният звънец вчера не удари в две училища в Добрич - ОУ "Отец Паисий" и ОУ "Бачо Киро". Учебните заведения бяха закрити със заповед на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, след решение на Общинския съвет. От инспектората увериха, че над 80 процента от учителите в тях са устроени на работа.

По-специален бе първият учебен ден вчера за децата на двама наши колеги. Осмокласничка във финансово-стопанската гимназия "Васил Левски" е Виктория Красимирова. Тя е приета в специалност "Митническа и данъчна администрация". За първи път прекрачи училищния праг на природо-математическа гимназия "Иван Вазов" петокласникът Ангел Драгански. Всички от в. "Нова добруджанска трибуна" им пожелаваме много успехи в новите училища!

С нова придобивка - звукозаписно студио, посрещна учебната година училището по изкуства СОУ "Свети Климент Охридски" в Добрич. То е изградено със средства от бюджета на училището, предоставени от община Добрич като капиталови разходи. Студиото е оборудвано с най-модерната техника, каза за НДТ директорът на учебното заведение Юлияна Герасимова. То ще обслужва обучението на профилите "Музика" и "Хореография" по предмета "Компютърна обработка на звук и студийни техники". Талантливите изпълнители от квинтет "New 5" с ръководител Милена Пеева бяха първите, които направиха записи в студиото. Училището очаква нова компютърна техника от МОМН, а също и потвърждение на 40 компютърни терминални места, каза още Юлияна Герасимова. В момента в СОУ "Свети Климент Охридски" се подготвя премиерата на мюзикъла "Пепеляшка супер стар", която ще е през ноември в кукления театър. Хвърлени са много сили и средства, екипът е страхотен - не само от преподаватели от училището, посочи Герасимова. Тя допълни, че музиката е писана специално за мюзикъла, който е синтез на музикалното, танцово и изобразително изкуство. НДТ 

 


Сходни връзки

ПО ВОДА ТРЪГНА НА УЧЕНИЦИТЕ В ДОБРИЧКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди