изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:40 EEST
Ще се радваме на циганско лято и мека зима    
ВреметоСиноптиците от НИМХ на БАН побързаха да ни зарадват, че ни очаква мека зима. Наплашени от предишната люта, ледена и мразовита, тази прогноза ще зарадва мнозина българи.
"Мостът на влюбените" в градския парк. Снимка Катерина ЖековаBalchik/Балчик007002

Тази зима ще е с повече сняг и по-ниски температури, отколкото предвиждат нормите. Есента пък ще е приятна и по-топла, а следващите дни до края на този месец ще стават дори и за плаж.

Циганското лято се очаква през ноември, а синоптиците обещават той да е много хубав месец в сравнение с представите за него. Ако има някакви валежи, те ще са краткотрайни.

Декември също се очертава да е топъл месец, а изненади не се очакват. Температурите ще са над нормата в Централна и Западна България, а валежите няма да излизат от границите на нормалното. Все още обаче е изключително рано да се каже дали на Коледа и Нова година ще има сняг.

“Заслуга” за циганското лято и по-меката зима имало течението Ел Ниньо. То провокирало температурни колебания в тропическата част на Тихия океан, които определят глобалния климат. Влиянието му достига своята мощ около Рождество Христово, затова и носи името Ел Ниньо (от испански - младенецът).   http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ще се радваме на циганско лято и мека зима | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Ще се радваме на циганско лято и мека зима
Автор: Anonymous да 2012-09-19 @ 13:27 EEST
Е,нали ще се радваме на мека зима,а нещо май не разбирам цитата: "Тази зима ще е с повече сняг и по-ниски температури, отколкото предвиждат нормите" и по-точно за по-ниските температури!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди