изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:21 EEST
Мъж насочи пистолет към кортежа на Цветанов    
Ред и сигурност60-годишен мъж с регистрации в полицията и психодиспансера е задържан за заплахи срещу кортежа на вътрешния министър Цветан Цветанов. Самият министър каза, че не се е притеснил от случилото се.

Сигналът е получен около 10 часа днес в дежурната на столичната полиция от служители на звено „Мизия”. Съобщено било, че на улица „Гурко” има лице, което размахва и насочва пистолет към кортежа на министъра. Освен това мъжът блъснал към колите кофа за боклук, която се намирала наблизо. Той е задържан от служители на Националната служба за охрана.
Незабавно на място са изпратени полицейски екипи. „Установена е самоличността на лицето - 60-годишен, с инициали М.К.М., без постоянен адрес на територията на София. Той има пет регистрации и една присъда за хулиганство от 2004 г. Има регистрация за закана за убийство. През 2008 г. е бил настанен в психодиспансер за психично разстройство”, каза директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, цитиран от "Фокус".

Огледът на място е приключил. Установено е, че мъжът е размахвал газов пистолет без боеприпаси. Разпитани са свидетелите, които са били на място по това време.

Разказът на Цветанов

Не се притесних по време на днешния инцидент, каза министърът пред журналисти. „Излизахме от ул. „Шести септември” по „Гурко” и един човек препречи пътя с една кофа за боклук, извади пистолет срещу колата. Колегите реагираха съвсем професионално. Човекът има регистрация, има здравословен проблем, психичен", добави той.
На въпрос дали нападението е било планирано, Цветанов отговори: "Това е интересното, защото преди това минаха и други коли преди нас, и изведнъж...

По-късно на мъжа, заплашил кортежа на Цветанов, бе повдигнато обвинение за хулиганство, извършено с особена дързост. Той е задържан в ареста за 72 часа. Законът предвижда до 5 години лишаване от свобода за това престъпление.
"Ще бъде назначена психиатрична експертиза, но на настоящия етап няма основания да смята, че мъжът не е годен "субект за наказателно преследване", коментира пред „Фокус” говорителят на Софийска районна прокуратура Руси Алексиев.
http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Мъж насочи пистолет към кортежа на Цветанов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди