изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:02 EEST
Станишев очаква лява вълна в Европа    
Европейски съюзСтотици социалисти посрещнаха на летище София председателя на БСП Сергей Станишев, който вчера беше избран за президент на Партията на европейските социалисти на конгрес в Брюксел. Станишев слезе от самолета, придружаван от майката на детето си Моника Йосифова и евродепутата Кристиан Вигенин, предаде БТА.

Сред посрещачите имаше много млади социалисти, депутати от левицата и представители на ръководството на БСП. Сергей Станишев получи като подарък от Младежкото обединение на БСП плакет със снимки от 1990 г. насам и мастилница с перодръжка, която е на повече от 120 години.

Лидерът на БСП получи много букети и поздравления за избора му за президент на ПЕС, както и пожелания за победа и на парламентарните избори в България догодина. Най-възрастният социалист, дошъл да посрещне Станишев, беше Асен Костов на 102 години.

Събитието е голямо за нашата партия, защото българин оглавява семейството на европейските социалдемократи, което става все по-силно, коментира пред журналисти Сергей Станишев. Посланието от конгреса на ПЕС е, че европейските социалисти се завръщат и в Европа идва лява вълна след изборите във Франция и в Словакия, отбеляза той. Има нужда от промяна в Европа, защото тази политика, която се води от десницата навсякъде, където са на власт, убива европейската идея и "гази и мачка" хората, коментира Станишев.

Според него изборът му за президент на ПЕС е много силен знак и към България. Знакът е много ясен - за България е добре социалистите да вземат властта в Европа и във всяка една страна, защото сме доказали, че когато имаме национална кауза и си вършим работата, тогава социалистите подкрепят България безусловно за разлика от десните, добави лидерът на БСП и припомни провала с присъединяването на страната ни към Шенген.   http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Станишев очаква лява вълна в Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди