изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:27 EEST
НОВ ВОДОПРОВОД ЗА СЕЛАТА ЖИТНИЦА И ТЯНЕВО    
Икономика

На 01.10.2012 г. се проведе среща на ръководството на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД - гр. Добрич, с председателите на земеделските кооперации  в  селата  Житница и Тянево, Община Добричка. Целта на срещата е обсъждане проблемите на водоснабдяването на цитираните села. Довеждащите водопроводи за селата са силно амортизирани, с нарушено уплътнение на връзките, което води до чести аварии, с което се нарушава нормалното водоснабдяване и предполага опасност от замърсяване на  питейната   вода.



Необходим е ремонт, който се състои в подмяна на водопроводи с обща дължина 5 300 метра, саниране и изпълнение на водопроводната система на водоем с вместимост  200 м³.

В процеса на срещата инж.Юлиян Иванов – управител на дружеството, предложи за трайно разрешаване на проблема, че е необходимо финансиране от страна на председателите на земеделските кооперации  на Житница и Тянево. Същите от своя страна поеха  ангажимента да закупят  необходимите тръби,  фасонни  части,  спирателни  кранове  и  други  материали.

„Водоснабдяване и канализация” ЕООД - гр.Добрич, поема ангажимента да извърши: направа на изкоп – ръчен и с механизация, полагане и свързване на водопроводите,  съгласно  техническите  изисквания.

На 3.10.2012 г., „В и К”  ЕООД - гр.Добрич, започва изкопните работи за новите водопроводи.

Изпълнението на ремонта значително ще подобри водоснабдяването на двете села,  ще  намали  загубите  на  вода  и  съответно  разхода  на  ел.енергия.

 

 


Сходни връзки

НОВ ВОДОПРОВОД ЗА СЕЛАТА ЖИТНИЦА И ТЯНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди