изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:46 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧ СПЕЧЕЛИ ПРИЗ И ЗА РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА    
ТуризъмПърва награда в националния преглед–конкурс „Общините за развитието на туризма”, организиран от Национална медийна група „Парадигма” със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, спечели община Добрич. Тя е в категорията за общини – областни центрове, отличени за най-голям принос в развитието на туризма през 2011 г., съобщи зам.-кметът Надежда Петкова.

Община Добрич е отличена в категорията областен център с нетрадиционно развит туризъм, а наградата е за разработените и реализиращи се в общината проекти, които имат за цел развитието на туризма. Освен плакет, община Добрич получава и възможност за участие със свой щанд в международно туристическо изложение извън България.

Призът е връчен на 27 септември - Световния ден на туризма, в Пловдив. В най-мащабното събитие за българските общини в сферата на туризма са се включили 77 общини, били са номинирани над 680 участници от местния бизнес - инвеститори, партньори, дарители, фирми-производители, места за настаняване, заведения за хранене, атракциони, туристически обекти, работещите за съхраняване на българските културно-исторически традиции и занаяти институции и НПО, фирми за инфраструктура и транспорт.

Освен община Добрич отличени с грамоти в категорията „Семейни хотели” са Вила ди Полета” и семеен хотел „Резиденция”, в категорията „Транспорт” отличено е дружеството „Пътнически превози” – Добрич, и др.

Конкурсът цели да акцентира внимание върху приноса на общините за развитието на туризма в отделните региони на страната. Да популяризира постигнатото от българските инвеститори, да сподели добри практики, да мотивира местната инициатива за постигане на качествен туристически продукт, с добри икономическите резултати, привличане на съмишленици - водещи експерти от ресорните министерства, кметове, представители на бизнеса, ВУЗ-ове, медии за разработване на нови атрактивни туристически пакети. НДТ

 

 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧ СПЕЧЕЛИ ПРИЗ И ЗА РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди