изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:12 EEST
Бизнесмен, стрелял по крадец: Алармата се активира, стреснах се и стрелях 2-3 пъти    
Общество

Може и да не ми вярвате, но аз нямах намерение да стрелям. Всичко стана съвсем случайно.Това разказа пред "24 часа" бизнесменът от Добрич Йордан Йорданов, който простреля в имота си крадец. 22-годишният апаш Красимир Илиев се опитвал да измъкне 5 туби с ракия. Ранен е в таза и крака. Куршумите са продупчили на 6 места тънките му черва, засегнали са дебелото черво и пикочния мехур.



Младежът е настанен в реанимацията на МБАЛ-Добрич. Според лекарите състоянието му е тежко, макар да няма пряка опасност да живота му.
 
50-годишният стрелец пък е собственик на люпилня за пилета, която се намира в индустриалната зона на града.
 
Десетина дни преди случая Йорданов почнал да открива липси на ракия от мазето. Първо изчезнали 60 л, след 3 дни още 60 л.
 
"Това е домашна ракия, която е събирана много години. Не пия много, но имаме плодове и за да не се похабяват, ги варим на ракия. Пък и децата са вече женени, та събирам", обяснява фермерът.
 
Алкохолът бил сложен върху един палет в туби от по 10 и по 20 л.
В нощта срещу събота, когато крадецът се промушил през едно прозорче в мазето, Йорданов спял в стопанската сграда. В обекта има охранителна система, поставени са и камери за видеонаблюдение.
 
"Алармата на охранителната система задейства джиесема ми и ме събуди в 3,40 ч", разказва стопанинът.
 
Той усетил, че има човек в мазето и звъннал на полицията. После излязъл навън, притаил се в един тъмен ъгъл на двора и зачакал. Някой вътре продължавал да шета. Йорданов не знаел дали е един човек, или са двама.
 
"Бях на няколко метра от него или от тях. В един момент алармата се задейства отново и ме издаде. Оня чу, че телефонът звъни, остави тубите и хукна да бяга. Бях разконспириран. От следящ се превърнах в човек, който може да бъде нападнат. Той вече знаеше, че съм отвън и наблюдавам.
 
Някой изскочи отдолу и хукна. Смутих се от рязката промяна на ситуацията и стрелях ниско долу. Произведох 2-3 изстрела, но онзи много бързо избяга. Скри се зад ъгъла, а аз продължих да стрелям. Всичко стана за секунди и е заснето от камерите."
 
Йорданов помни, че е стрелял в краката, но чак по-късно разбира, че човекът е ранен, защото въобще не е падал. Продължил да бяга по улицата, докато го пресрещнали ченгетата. Те го заловили, качили го в колата и го отвели за разпознаване.
 
После започнал огледът и полицаите оградили мястото, където са хвърчали гилзите.
 
Добричлията имал разрешително за пистолет от 10 г. "Взех го, защото тогава времената бяха смутни и несигурни. Не че сега са много сигурни, но тогава плащанията се правеха кешово. Бизнесът ми е такъв, че се налага да се отиде при клиент надалеч и да се пренасят по десетина хиляди лева.
 
И понеже не само аз знам, че пренасям тази сума в момента, винаги можеше да ме завардят някъде по пътя."
 
До инцидента бизнесменът ползвал пистолета само веднъж, когато ходил на стрелбището да се поупражнява.
 
Йорданов твърди, че в прекия смисъл на думата не е бил в ситуация на самозащита, защото не е бил нападнат. Пък и крадецът бил невъоръжен. Подчертава обаче, че стрелбата е извършена в момент на стрес. Нищо не крия, но не бих искал да говоря повече подробности, казва накрая мъжът. http://novinata.org

ДОБРИЧЛИЯ ЗАВАРИ КРАДЕЦ В АКЦИЯ И ГО ГРЪМНА
 


Сходни връзки

Бизнесмен, стрелял по крадец: Алармата се активира, стреснах се и стрелях 2-3 пъти | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Бизнесмен, стрелял по крадец: Алармата се активира, стреснах се и стрелях 2-3 пъти
Автор: Anonymous да 2012-10-03 @ 22:30 EEST
Споко Йорданов!Какво се притесняваш ,да не би ти да си му нападнал имота?Ще гърмим на месо,щом държавата не може да се справи?Трябвало е да се целиш в тиквата!
Бизнесмен, стрелял по крадец: Алармата се активира, стреснах се и стрелях 2-3 пъти
Автор: Anonymous да 2012-10-03 @ 22:35 EEST
Споко Йорданов!Какво се притесняваш ,да не би ти да си му нападнал имота?Ще гърмим на месо,щом държавата не може да се справи?Трябвало е да се целиш в тиквата!Защото, ако ти не го гръмнеш ,той ше те гръмне!Смърт на крадливите боклуци!
Бизнесмен, стрелял по крадец: Алармата се активира, стреснах се и стрелях 2-3 пъти
Автор: Anonymous да 2012-10-05 @ 08:29 EEST
Баща ми, лека му пръст, ми е завещал завет на дядо си - някой ако посегне на жена ти или детето ти, пърпво го убиваш, после ще му мислиш, защото от жената ти и децата ти няма нищо по-свято!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди