изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:30 EEST
БОГАТ АФИШ НА "ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ" ПРЕЗ СЕЗОН 2012–2013    
КултураПрез лятото на 2013 г. предстои провеждане на Х международен хоров фестивал „Маестро Захари Медникаров“. По повод юбилейното издание, което ще премине под почетния патронаж на кмета на Добрич Детелина Николова, организаторите разширяват обхвата на участниците и периода на провеждане. За хорове и ансамбли от различни категории са предвидени и множество специални награди и награден фонд от 6 000 лв.

Национален фестивал на българския фолклор ще събере клубове за народни хора, любителски певчески и танцови ансамбли в курортен комплекс Албена от 21 до 24 юни.

Черноморският курорт ще бъде домакин на станалите традиционни конкурс и семинар за специалисти, работещи с млади таланти в извънкласни и извънучилищни дейности. През този сезон, освен ръководители на танцови, музикални, театрални състави, дейността на своите възпитаници ще могат да представят в летен пленер и ръководители на школи по изобразително изкуство.

По предложение на участниците в досегашните семинари ще бъде организиран нов квалификационен форум в партньорство с Министерство на образованието, младежта и науката и Синдиката на българските учители. Подкрепяйки идеята на просветното ведомство за обучение в предприемачество, през февруари в София ще бъде обменен опит за създаване на работещи сдружения и настоятелства в подкрепа на педагогическите колективи.

Културно–образователни, развлекателни детски програми в  София с участие на любими български артисти са други нови инициативи на фестивална програма „Приятели на България“, които организаторите ще предложат на най-малките.

Убеден, че обединявайки се - българите за България - могат да подкрепят и популяризират културата ни, управителят на фестивална програма „Приятели на България“ Цветан Иванов и през този творчески сезон кани известни български изпълнители, прославящи ни на световни сцени. През пролетта на 2013 г. звездите на българската опера и балет отново ще изгреят на столичните сцени. НДТ

 


Сходни връзки

БОГАТ АФИШ НА "ПРИЯТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ" ПРЕЗ СЕЗОН 2012–2013 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди