изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:42 EEST
Ден на усмивката    
Общество Световният ден на усмивката се отбелязва всяка година в първия петък на октомври. Виновник за появата на този забележителен празник е художникът Харви Бел. Той живее в средата на 20 века в Америка.

Творчеството му не се отличавало с нищо забележително, до момента, в който застрахователната компания State Mutual Life Assurance Company of America му поръчали да им измисли ярк и запомнящ се символ, който да стане визитна картичка на компанията.

Харви не мислил дълго и предложил на компанията жълто усмихващо се кръгче, което днес всеки един от нас използва, за да изрази радостта си докато си общува с някой в мрежата.

Това се случва в далечната 1963 година. Бел получил за работата си 50 долара, а от компанията направили значки за целия персонал. Успехът на «визитната им картичка» надминал всички очаквания. Клиентите на компанията били във възторг от нововъведението.

Съвсем скоро усмихващото се кръгче започнало да се появява на тениски, картички, кибритени кутии и пощенски пликове. Американските пощи дори пускат марка с този символ.

«Никогда досега в историята на човечеството и изкуството не е било създавано нещо, което да се разпространи толкова широко и да донесе толкова щастие, радост и удоволствие. Не е било правено нещо толкова просто, което да бъде понятно за всички», казва Бел в едно от многобройните си интервюта.

Световният ден на усмивката се отбелязва за пръв път през 1999 година.

Този ден трябва да бъде посветен на доброто настроение, а девизът му е: Направи нещо добро. Помогни на някой да се усмхне.

http://bgvesti.com


 


Сходни връзки

Ден на усмивката | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди