изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:03 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 5.10.2012    
Ред и сигурностГДНП. Снощи автопатрул на Специализирано полицейско управление /СПУ/-Кърджали при ГД “Национална полиция”, съвместно със служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, извършили проверка в района на язовир „Студен кладенец”. Там забелязали двама с лодка да поставят рибарска мрежа във водоема. Установена е самоличността им – мъж на 58 години от с. Широко поле и 37-годишен от Кърджали. Иззети са около 200 метра рибарска мрежа и метална лодка с гребла. На двамата нарушители са съставени актове по Закона за рибарството и аквакултурите.

София. Голямо количество фалшиви спортни стоки са открити и иззети от служители на СДВР. Проверката била предприета вчера сутринта. Служителите от отдел „Противодействие на икономическата престъпност“ в СДВР „атакували“ голям столичен базар. В хода на проверката те установили, че на един от павилионите били изложени за продажба спортни стоки, носещи логото на известни марки, които видимо не били оригинални. Асортиментът от спортни екипи бил богат – предлагани били марките „Adidas” , “G-Star “, “Dsquared”, “Franklin and Marshall”, “Dolce & Gabana”, ”All Stars”. Управителят на фирмата – М.Р. /34 г./ от гр. Хасково,  не могъл да представи документи за произхода на стоките, както и такива, удостоверяващи съгласието на притежателя на марката за ползването й. На място били извикани и представители на посочените търговски марки, които заявили, че стоките не са оригинални и марката се използва без съгласието на притежателя й. Последвало претърсване на склада, откъдето са иззети около 350 долнища, 170 горнища на анцузи, 180 комплекта,  елеци, якета и блузи. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.
На  29 септември  столични полицаи задържаха В.И./24 г./ непосредствено след извършен от него грабеж от златарско ателие. От допълнително проведените оперативни действия е доказана съпричастността му и към други криминални престъпления. В хода на работата е установено, че задържаният извършил подобно деяние на 11септември. Тогава привел в безпомощно състояние управителката на златарско ателие и откраднал около 500 грама златни накити от витрината на магазина. По същия начин В.И. действал и на 3 август, когато нахлул в бижутериен магазин и отнел  от собственика златна гривна. Върнал се отново на 20 август, не успял да влезне в ателието и счупил витрината му. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура В.И. е привлечен като обвиняем по чл.194 и чл.216 от НК. Задържан е за 72 часа, работата по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.
Служители от Седмо РУП задържаха автора на серия грабежи, извършени на територията на столичния квартал „Младост“. На 13 август в бил подаден сигнал от 54-годишна столичанка, че предната вечер около 20.45 ч., докато чакала на автобусната спирка, била нападната от непознат. Той  я блъснал и издърпал златния ланец от врата й, след което избягал. Жертвата дала подробно описание на нападателя. От проведените оперативни действия полицаите стигнали до извършителя - М.Б./23 г./ от София, криминално проявен за хулиганство и кражби. Установено било, че той извършил и друг грабеж – на 2 юли, когато отнел златен накит от 69-годишна жена. На М.Б. са повдигнати обвинения за извършени престъпления по  чл.198 от НК, задържан е за 72 часа. Работата по случая продължава.

Пловдив. Двама мъже бяха заловени с наркотици при специализирана полицейска операция на служители от РУП-Стамболийски. Акцията беше проведена в Ново село. При претърсване в къщата на Р.И./25 г./ криминалистите  иззели 2369 грама марихуана, електронна везна и лаптоп. В жилището са били намерени и две саксии с канабис. Същия ден марихуана с тегло 737 грама била открита и в дома на А.З./33 г./ в селото. От там е бил иззет и лаптоп. След 24-часово задържане двамата мъже са в ареста за 72 часа. На ул.”Христо Караманджуков” полицаи от Първо РУП спрели за  проверка лек автомобил „Нисан” с водач К.В./36 г./ - лишен от правоуправление през 2010 г. При направения личен обиск у мъжа и в дома му са били намерени общо 8.14 грама марихуана. К.В., който е известен на полицията и осъждан за притежание на наркотици, е задържан в ареста за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Сливен. Антимафиоти задържаха мъж, обвинен за трафик на хора в Сливен. След получена информация за 35-годишен, занимаващ се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Германия, била проведена спецакция в сливенското село Новачево. В хода на разследването било установено, че през 2008 г. Е.И. склонил и по-късно извел момиче да проституира в Германия. Образувано е досъдебно производство. На 35-годишния мъж е повдигнато обвинение и предстои искане за постоянното му задържане. 

София – област. 17-годишен младеж беше задържан в Костинброд след поредната кражба на велосипеди.  На 2 октомври в полицията бил получен сигнал за откраднат лек автомобил „Пежо 306”. По данни на тъжителя колата била отключена, а ключът бил оставен на стартера. Няколко часа по-късно пежото било намерено изоставено в района на бензиностанция. При анализ и изследване на откритите при огледа следи по безспорен начин била установена самоличността на извършителя - 17-годишен младеж, адресно регистриран в Панагюрище, живущ понастоящем в с. Горна Василица. От извършената справка станало ясно, че непълнолетният е обявен за общодържавно издирване от РУП- Панагюрище. Вчера в хода на специализирана полицейска операция, реализирана от криминалисти от ОДМВР- София и колегите им от Костинброд и Костенец, 17- годишният бил задържан на територията на столицата. В хода на разследването полицейските служители установили, че младежът е автор и на други три кражби, извършени в няколко последователни дни. На 27 септември около 3.30 часа призори  от частен двор откраднал мотопед, който впоследствие продал в София. Следващата нощ откраднал втори мотопед, който също продал в столицата. И двата мотопеда са намерени и иззети. На третата нощ тийнейджърът откраднал лек автомобил „Фолксваген Голф 2”, паркиран отключен. Пред полицаите 17-годишният признал, че се е возил до с. Волуяк, на връщане към Костинброд колата загаснала и той я зарязал до пътното платно с ключовете на таблото. Въпреки крехката си възраст, младежът има завидно криминално досие - десетки регистрации за кражби, противозаконно отнемане на МПС, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, извършвани на територията на Панагюрище, Девин, Стралджа, Смолян и Костинброд. Непълнолетният е обитател на дома за деца, лишени от родителски грижи, в Панагюрище, откъдето след бягство е обявен за общодържавно издирване на 14 август. За извършените от него криминални деяния младежът е осъден на „пробация”. Задържан е за 24 часа. Материалите са докладвани на районната прокуратура.
Служители на РУП-Сливница задържаха 38-годишен мъж по време на незаконна сеч. Вчера около 16.30 часа в полицейския участък в Драгоман бил подаден сигнал от горски инспектор, че в землището на с. Горно Ново село се извършва незаконна сеч. Изпратеният на място полицейски екип задържал бракониера на местопроизшествието. При огледа било установено, че 38- годишният Е.Л. от Сливница изсякъл около два кубика акациеви дървета, без да притежава нужното разрешително за сеч. Моторният трион, с който са изсечени дърветата, е иззет от полицията. Е.Л. е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Съставен му е акт по чл. 274, ал.1, т.1 от Закона за горите. Образувано е досъдебно производство. Работата по пълното документиране на случая продължава.

Акцизни стоки. Продължават операциите в страната за противодействие на разпространението на контрабандни цигари. Пловдив. Цигари без бандерол бяха открити при полицейска проверка на автомагистрала „Тракия” край града. Вчера в района на село Цалапица служители от секторите „Противодействие на икономическата престъпност” и „Престъпления по пътищата” открили в лек автомобил „Форд Фиеста”, с който пътували столичаните С.П./36 г./ и Н.М./40 г./, 99 800 къса цигари ”Велвет Слимс”. Освен цигарите полицаите са иззели и лекия автомобил. Двамата мъже са задържани в ареста за 24 часа. Сливен. 80 000 къса контрабандни цигари иззеха служители на “Икономическа полиция” съвместно с колегите им от “Досъдебно производство“ при операция на територията на Сливен. При  проверка на товарен автомобил “Пежо Боксер” с ямболска регистрация полицаите открили в товарното отделение тютюневите изделия от марката “Дон”, без акцизен бандерол. С полицейска мярка за 24 часа бил задържан водачът - В.В./32 г./ от Ямбол. Срещу В.В., които е криминално проявен, е образувано бързо полицейско производство. Перник. Пернишките и радомирските криминалисти иззеха 27 200 къса контрабандни цигари. Вчера на територията на Радомир бил спрян  лек автомобил  ‘’Опел Астра’’ с пернишка регистрация,  управляван  от Х.К./27 г./ от Радомир. От багажника и купето на колата, както и от дома му, са иззети около 20 000 къса цигари без бандерол. При проверка на лек автомобил ‘’Опел Фронтера‘’ с кюстендилска регистрация, собственост на 37-годишния Д.С. от Кюстендил, криминалистите открили 4000 къса безакцизни тютюневи изделия. При проверка на жилище в Радомир, ползвано от криминално проявения Г.В./35 г./, са намерени 3400 къса от акцизната стока. Тримата са задържани за 24 часа. Автомобилите и цигарите са иззети, уведомена е районната прокуратура. Образувани са четири досъдебни производства и работата продължава. 

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 5.10.2012 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.41 секунди