изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:33 EEST
ВИСШ ПОЛИЦАЙ СНАСЯЛ ИНФОРМАЦИЯ НА БИЗНЕСМЕН    
Ред и сигурностБившият шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров системно е снасял класифицирана информация на бизнесмена Петър Христов. Това стана ясно от обвинителния акт срещу Тодоров, който е изправен пред окръжния съд в старата столица с обвинение за разгласяване на държавна тайна и престъпления на служба.

В качеството си на началник на Териториалното звено за борба с организираната престъпност от август 2010 година до януари 2011 година Орлин Тодоров е разпространил класифицирана информация за шест разследвания, в които са използвани СРС-та и за акции на звеното за Борба с организираната престъпност. 

Той подробно е докладвал на бизнесмена Петър Христов за записаните разговори на заподозрени лица и за осъществяваните операции срещу престъпни групи. Тодоров е разпространил държавна тайна по досъдебни производства срещу престъпни групи за трафик на жени в чужбина, за източване на ДДС чрез фиктивен износ на захар, за печатане на фалшиви винетки и за групата за поръчкови убийства “Килърите”.

Антимафиотът разказал подробно на бизнесмена записаните разговори между лекарите в Горна Оряховица, които бяха заподозрени за умишлено умъртвяване на бебе, както и за предстоящите арести на медиците. 

Тодоров се обръщал към бизнесмена Христов с „шефе”, стана ясно от дългия обвинителен акт. От своя страна бизнесменът си позволявал в някои от случаите да препоръчва как да се води разследването и кой да бъде наблюдаващ прокурор.

Наказателният кодекс предвижда за издаване на държавна тайна от 3 до 10 години затвор, за злоупотреба със служебно положение от 3 до 8 години, а за влияние върху разследващите органи до 5 години затвор.

Орлин Тодоров беше арестуван през май миналата година в кабинета си от служители на отдел Вътрешна сигурност в МВР ден след посещението на вътрешния министър Цветан Цветанов във Велико Търново. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ВИСШ ПОЛИЦАЙ СНАСЯЛ ИНФОРМАЦИЯ НА БИЗНЕСМЕН | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВИСШ ПОЛИЦАЙ СНАСЯЛ ИНФОРМАЦИЯ НА БИЗНЕСМЕН
Автор: Anonymous да 2012-10-08 @ 18:40 EEST
и сега ?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди