изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:01 EEST
Окръжен съд – Добрич, разгледа жалбите на двама осъдени за ползване на фалшива диплома пред КАТ    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, разгледа две дела по жалби на осъдени за това, че са ползвали неистински официален документ пред КАТ – Добрич.

            43-годишният Шеин М. Яш. от гр. Добрич обжалва присъдата на Районен съд – Добрич, с която е признат за виновен в това, че на 03.02.2009 г. съзнателно се е ползвал пред сектор „ПП КАТ” при ОД на МВР – Добрич, от неистински официален документ – свидетелство за завършено основно образование, издадено от основно училище в Добрич, като от него не може да се търси наказателна отговорност за самото съставяне. Първоинстанционният съд му е наложил наказание 3 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Шеин Яш. има начално образование, осъждан е.

Той обжалва присъдата на Районен съд – Добрич, от 08.06.2012 г. с аргумент, че е допуснато съществено нарушение на процесуалните му права на досъдебното производство. В съдебната зала днес адвокатът му заяви, че Шеин Яш. се намира в Германия, но разследващите органи не били проявили достатъчно активност да установят местопребиваването му. Затова делото било разгледано като задочно производство. Шеин Яш. не е знаел за воденото срещу него наказателно производство и не бил могъл да упражни правото си на защита.

            Защитникът поиска въззивният съд да отмени присъдата и да върне делото за отстраняване на допуснатите нарушения.

            Другият осъден за ползване на фалшива диплома - 27-годишният Яшар Ю. Яш. от гр. Балчик, моли за по-леко наказание. Районен съд – Добрич, го е признал за виновен в това, че на 11.01.2010 г. в гр. Добрич съзнателно се е ползвал от неистински официален документ – свидетелство за завършено основно образование, привидно издадено от името на основно училище в гр. Балчик на името на Яшар Яш., като го представил пред сектор „ПП КАТ” при ОД на МВР – гр. Добрич. За самото съставяне не може да му се търси наказателна отговорност.

На 11.06.2012 г. първоинстанционният съд му е наложил наказание пробация с три пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 2 години, „ Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за същия период и 320 часа „Безвъзмезден труд в полза на обществото” за две поредни години.

            Яшар Яш. обжалва присъдата пред въззивния съд като несправедлива. Той претендира, че наложеното наказание е твърде голямо предвид чистото му съдебно минало. 27-годишният моли за условно наказание в размер на 3 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок или наказание пробация в по-малък размер – 6 месеца.

            Яшар Яш. има начално образование, безработен е, не е семеен.

            Окръжен съд – Добрич, ще се произнесе по двете дела в законния 30-дневен срок.

09.10.2012 г.                                             Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, разгледа жалбите на двама осъдени за ползване на фалшива диплома пред КАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди