изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:04 EEST
ЗАРИБИХА ЯЗОВИР "МАЛКА СМОЛНИЦА"    
Лов и риболовЯзовир "Малка Смолница" е отдаден под наем и новият наемател вече е зарибил водоема, съобщи ръководителят на добричкото подразделение на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Атанас Чолаков. Потърсихме го по повод сигнал от любители риболовци, които се жалваха, че на водоема има охрана, която не ги допуска да мятат въдици в язовира, въпреки че имат риболовни билети.

"Язовирът е собственост на "Напоителни системи" - Варна. Те са провели процедури и са отдали водоема на наемател, като представиха договора в агенцията. Напълно законно водоемът се охранява в момента, като наемателят ни покани и ние присъствахме при зарибяването му. Достъпът сега е ограничен, за да може рибата да порасне, като от пролетта наемателят ще обяви режима за риболов във водоема" - поясни А. Чолаков. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАРИБИХА ЯЗОВИР "МАЛКА СМОЛНИЦА" | 9 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАРИБИХА ЯЗОВИР "МАЛКА СМОЛНИЦА"
Автор: Anonymous да 2012-10-17 @ 10:42 EEST
Все се чудя как така язовира на М. Смолница  е собственост на водни системи Варна ,а не на община селска. Докога други ще се месят и ще ни управляват. Като се отдават язовири на концесия нека се отдават тези ,които са занимарени и нямат риба, та тогава да видим на какво е способен наемателя. Всеки се слага на хубавото и готовото . След като е бил зарибен , що няма информация с какво толкова са го зарибили и какво количество риба е пуснато. Та този язовир и преди да е зарибен /ако наистина е зарибен/ имаше в огромни количества хубава едра каракуда и костур. Бил съм свидетел на екземпляри  от костур
 1,5 кг. Каракудата  /рядко се случва/  дори е по-голяма и от тази в яз. Одринци.Нека концесионерите да разрешат улова на това ,което го е имало и преди. Да бъде забранен улова само на това което са пуснали. Мисля, че така е редно нали. Защо обикновения човек трябва да бъде лишаван и от малкото удоволствия които са му останали.Това беше най-хубавия язовир около Добрич.На всичкото отгоре не беше и платен. Достатъчно е да имахме заверен билет от ИАРА. Питам ИАРА дали по закон не трябва да има и свободни язовири в околността на Добрич, защото имаше обява за отдаването на всички язовири на концесия.
Ако някой споделя това нека пише.

ЗАРИБИХА ЯЗОВИР "МАЛКА СМОЛНИЦА"
Автор: Anonymous да 2012-10-17 @ 10:45 EEST
СМЕНА СЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА - СМЕНЯТ СЕ И КОНЦЕСИОНЕРИТЕ
ЗАРИБИХА ЯЗОВИР "МАЛКА СМОЛНИЦА"
Автор: Anonymous да 2012-10-18 @ 12:54 EEST

Поне един язовир да бяха оставили с билет да отидеш без да плащаш за няколко часа сред природата. Сега и за малко да съм пак ще трябва да платя...

ЗАРИБИХА ЯЗОВИР "МАЛКА СМОЛНИЦА"
Автор: Anonymous да 2012-10-18 @ 14:03 EEST

От нас зависи - явно трябва да си плащаме билетите в Шумен, Варна или Силистра, или пък да поискаме държавата да ни осигури язявир за дружеството, където да ходим с платен билет и по-човешка такса. Все пак да знаем защо ги плащаме тези пари.

ЗАРИБИХА ЯЗОВИР "МАЛКА СМОЛНИЦА"
Автор: Anonymous да 2013-04-10 @ 10:04 EEST
Вече знаем ,че е отдаден на концесия ,ама нищо не се казва кога ще бъде пуснат .Концесионера не дава никаква информация  от коя дата ще бъде разрешен риболова,ще има ли такса или няма да има и , ако има колко ще бъде и за колко време.Например мога вечер да ходя за по един или два часа и колко трябва да платя за това.Мисля ,че не е редно да плащам цялата такса за един или два часа.
ЗАРИБИХА ЯЗОВИР "МАЛКА СМОЛНИЦА"
Автор: Anonymous да 2013-04-10 @ 10:40 EEST
пролетта дойде , а пък наемателя мълчи и нищо не казва.
ЗАРИБИХА ЯЗОВИР "МАЛКА СМОЛНИЦА"
Автор: Anonymous да 2013-04-10 @ 11:00 EEST
Чу се ,че след падането от власт на гербаджиите , концесионера е изоставил язовира и вече е свободен- само с билет.
ЗАРИБИХА ЯЗОВИР "МАЛКА СМОЛНИЦА"
Автор: Anonymous да 2013-04-22 @ 10:32 EEST
И аз така чух , но не мога да разбера защо ИАРА  мълчат и не казват нищо. Явно информационното затъмнение
им отърва  най -много. Все си мисля ,че г-н Чолаков мълчи умишлено и нищо не казва. Явно трябва да бъде сменен защото не е способен да осигури подръжката поне на един язовир както трябва .Ако не се видят някакви промени в полза на риболовците и язовирите в добричкия район , то приканвам Всички да поискаме оставката на въпросния господин.

ЗАРИБИХА ЯЗОВИР "МАЛКА СМОЛНИЦА"
Автор: Anonymous да 2013-11-05 @ 07:34 EET

В язовира в Малка Смолница продължават да ловят амур и шаран, излиза и добър костур. Красимир Колев остава концесионер на язовира в Одринци, където в момента вадят толстолоп, напролет предстояло зарибяването на двата стопанисвани от него язовира с амур и шаран, но този път без маломерни екземпляри. На язовира в Калиманци вече не се ловува, защото концесионерът вади в момента толстолоп с мрежи и останалата риба е стресирана.

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди