изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:16 EEST
ЕТО ТОВА Е ЕВРОПЕЙСКИ НАЧИН ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ НА НАРОДА ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА    
Европейски съюз Експертното правителство на Италия оряза финансирането на политическите партии

Експертното правителство на Италия оряза финансирането на политическите партии за сметка на пострадалите при земетресения в страната през последните години.
Хора, засегнати от природните бедствия, ще получат помощ в размер на общо 91 милиона евро, предаде ДПА, като се позова на премиера Марио Монти. Парите ще дойдат от намаленото държавно финансиране на политическите партии, допълва агенцията, цитирана от БТА.

Градове в областта Емилия-Романя, където 27 души загинаха при две земетресения през май тази година, ще получат общо 61 милиона евро.
Регионалните власти в област Умбрия, където земетресение нанесе значителни щети през декември същата година, ще получат 20 милиона евро.

На хора, пострадали при разрушителния трус в Акуила през април 2009 г., който взе 308 жертви, пък ще бъдат предоставени 10 милиона евро. Година след земетресението хиляди оцелели протестираха в Рим, гневни от бавното възстановяване на средновековния им град и настояха пред правителството на Силвио Берлускони за данъчни облекчения. 30 000 души тогава още не можеха да се върнат по домовете си.
"Затвориха ни в тесни сглобяеми къщи като клетки, които вече протекоха, а парите за реконструкция свършиха. Подиграха се с нас. Похарчиха всички средства за т.нар. временни жилища, които се очертава да са постоянни, а сега ще трябва да плащаме и данъци", оплакаха се тогава пострадалите.

У нас управляващите от ГЕРБ предложиха с част от държавните си субсидии партиите пропорционално да платят референдума за АЕЦ "Белене".
http://www.burgasnovinite.bg
 


Сходни връзки

ЕТО ТОВА Е ЕВРОПЕЙСКИ НАЧИН ЗА ОБЛЕКЧАВАНЕ НА НАРОДА ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди