изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:36 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР    
Ред и сигурностГДБОП. Полицейска операция за противодействие на престъпления против паричната и кредитната система беше проведена на територията на Благоевград. В акцията участваха служители от сектор „Борба с организираната престъпност“ и инспектори от НАП. В хода на операцията са проверени две обменни бюра. От едното бюро, намиращо се в Благоевград, спецполицаите иззели 200 000 долара, 43 ловни патрона, компютърна конфигурация и документи.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по  чл.252 ал.1, чл.255 ал.1 т.1, чл.399 ал.1 пр.2 от НК. В другото - в Петрич, открили пистолет с изтекъл срок на разрешителното, 84 патрона и документи. Работата по случаите продължава.

Пловдив. Двама мъже, заподозрени в укриване на данъци, са задържани при специализирана операция, проведена  на територията на областната дирекция. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, сектор  „Специализирани полицейски сили” и  РУП-Хисаря, тя е реализирана под наблюдението на окръжната прокуратура. Проверени са четири  жилища и офиси в Пловдив.От там са иззети първични и вторични счетоводни документи и компютърни конфигурации.  Установено е, че задържаните С.М./ 28 г./ от Пловдив и Т.Г./53 г./ от Враца са търгували с горива. По първоначални данни, за да спестят ДДС и да направят по-конкуренти цените на продаваните от тях продукти, те са ползвали фактури по нереални сделки от кухи дружества. Срещу двамата са повдигани обвинения по чл.255, ал. 3 от НК, мярката им за задържане е удължена на 72 часа.
Бързо производство е образувано в Пето РУП срещу  18-годишно момиче за хулиганство. Вчера в 17.30 часа бил получен сигнал, че пред блок в жилищен район „Тракия“ възникнал скандал между момичета. Пристигналият на място автопатрул заварил следната картина - Е.К.  псувала, обиждала и заплашвала други две момичета на 22 г. и 17 г.. По първоначални данни скандалът между тях възникнал заради това, че мъжът с когото 18-годишната живеела - Х.И./ 23 г./, е бил задържан в ареста за 24 часа. Срещу него 22-годишната пловдивчанка била подала жалба, а причината била, че Х.И. системно й отправял закани за убийство. Работата по изясняване на случая продължава.

София. Полицаи от Осмо РУП задържаха извършител на поредица грабежи в столицата. На 16 октомври около 12 часа 63- годишна жена заявила, че малко по-рано в трамвай № 20 непознат младеж издърпал едната й обеца от ухото и избягал. Същия ден друга столичанка подала сигнал, че непознат отнел двете й обици и избягал. Инцидентът станал отново в трамвай №20. Двете жертви дали много подробно описание на нападателя. След проведените оперативни действия  полицаите задържали Ц.П./20г./ от София, криминално проявен за кражби и с наложена мярка „пробация” за пореден случай на управление на моторно превозно средство без свидетелство за правоуправление. След доклад на материалите по случая в софийската районна прокуратура на Ц.П. е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за 72 часа.
Криминалисти от Първо РУП  задържаха извършител на взломна кражба.
Престъплението било извършено на 13 октомври – от дома на столичанка  изчезнали златни бижута на стойност около 1000 лв. При извършения оглед било констатирано, че извършителят е проникнал в жилището през  прозореца.Разследващите установили и други подробности - при опита си да прескочи на долния етаж, злосторникът се е подхлъзнал, паднал и се ударил на монтиран на стената климатик. После успял да укрие откраднатото в дома на свои познати и се отправил към болнично заведение. Така те влезли в следите на А.И./32г./ от София, регистриран многократно в полицията и с присъда за взломни кражби. Инкриминираните вещи били намерени и иззети. Повдигнато му е обвинение за извършено престъпление по чл.195 от НК и му е наложена мярка за неотклонение ”парична гаранция” в размер на 700 лева. Документирането на цялостната престъпна дейност на А.И. продължава.
Служители от сектор „Наркотици” задържаха К.Й./44г/  - Коце Ламята от София, с криминалистически регистрации за кражба, телесна повреда и осъждан за грабеж. Той е задържан вчера при проведена поредна  специализирана полицейска операция срещу разпространението на кокаин на територията на столицата. Служителите на реда забелязали съмнителното поведение на мъжа - крачел нервно, непрекъснато се оглеждал,  преминавал от единия на другия тротоар, а когато пристъпили към проверка, той опитал да изхвърли на земята цилиндрична кутийка. Оказало се, че в кутийката има 7 самозалепващи се полиетиленови пликчета с прахообразно вещество, част от него- на бучки.  Последвали обиск и претърсване на адреса, обитаван от К.Й., където били намерени и иззети електронна везна, полиетиленови пликчета с полепнало по тях прахообразно вещество, пликче с таблетки. От назначената в столичната дирекция експертиза станало ясно, че веществото е кокаин. Работата по документирането на случая продължава.

София-област. 24 440 къса контрабандни цигари са иззети при полицейска операция на територията на областната дирекция. В Костинброд при проверка в кафе-аперитив, стопанисвано от К.Н./37г./, в кашон са намерени 1260 къса цигари от различни марки без български акцизен бандерол.  В багажника на лекия автомобил на собственика пък били открити 3000 къса контрабандни цигари. Последвала и проверка в дома му, откъдето били иззети  19 380 къса цигари, укрити в черни полиетиленови торби. К.Н. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство, уведомена е районната прокуратура. В Годеч, при извършена проверка на лек автомобил, управляван В.Г./32г./ са открити  800 къса от акцизната стока.  Образувана е преписка.
Полицаи от  РУП Сливница  работят по установяване извършителите  на въоръжен  грабеж от  газ-станция в Драгоман.  След подадения в полицията сигнал, снощи към 21 часа, на място е извършен оглед. Полицейските служители констатирали, че търговският обект не  е оборудван с камери и паник бутон. По данни на служителката двама маскирани влезли в обекта, единият я заплашил с  пистолет, взел наличните 459 лв., после неизвестните избягали в неизвестна посока..  Образувано е досъдебно производство по чл. 198, ал. 1 от НК и е сезирана районната прокуратура.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди